nb1.hu

Botlott a Loki: Herczeg András és a figyelmeztető jel – reakciók, videó

A kaposváriak mindent kiadtak magukból.

Az NB I ötödik fordulójának legnagyobb meglepetését a Kaposvár okozta. Az újonc Rákóczi legyőzte a Lokit, így megszerezte az első pontjait a mostani szezonban. A Somogy megyeiek Ádám Martin korai góljával tudták két vállra fektetni az esélyesebb debrecenieket. 

Herczeg András a lefújás után arra hívta fel a figyelmet, hogy csapata ismét szögletből kapott gólt. Hozzátette, a cívisvárosi alakulatnak szerencséje sem volt az összecsapáson. 

"Sajnos a mérkőzés elején hátrányba kerültünk. Ez figyelmeztető jel kell, hogy legyen, ugyanis a második hazai találkozónkon kaptunk szögletből gólt. Ez idegessé, kapkodóvá tette a játékunkat. Az elején nem voltunk kellően élesek. Az első játékrészben voltak lehetőségeink, de nem tudtunk betalálni.

A második félidőben még nagyobb energiákat mozgósított a csapat, de a kapu előtt kavarodásokból nem sikerült gólt szerezni. A Kaposvár fegyelmezetten, szervezetten játszott, nekünk pedig nem volt szerencsénk" – fogalmazott Herczeg. 

 

Disztl László Ádám Martin teljesítményét emelte ki a sajtótájékoztatón. Disztl szerint a győzelmük kulcsa az volt, hogy a játékukba ezúttal nem csúszott be nagyobb hiba.

"Eddig is mindent megtettünk a győzelemért és a fiúk most is mindent kiadtak magukból.

A Debrecen ellen azért tudtunk nyerni, mert a lelkesedés, az agresszivitás és a küzdés ugyanúgy megvolt, mint eddig, de ezúttal a hiba nem csúszott be hátul. A játékosok nagyszerűen kisegítették egymást a kilencven perc során.

 

Természetesen a DVSC próbált minket nyomás alá helyezni minket, nagyon sok beadás, pontrúgás érkezett a kapunk elé, de ezekből igazán nagy helyzet nem alakult ki. A tömörülések után voltak lecsorgó labdák, de hála Istennek mindig kisegítették egymást a játékosok. Mindenki önfeláldozóan játszott és ez eredményezte a győzelmet. Az egész mérkőzés folyamán lehetett érezni, hogy pontot, pontokat akarunk szerezni és ez sikerült is. Sok párharcot nyertünk, de Ádám Martint külön ki kell emelnem, aki sok labdát megtartott és a góllal feltette az i-re a pontot" – vélekedett Disztl. 

Emlékeztető: 

Debreceni VSC-Kaposvári Rákóczi FC 0-1 (0-1)
Debrecen, 4120 néző, v:
 Pillók     
gólszerző: Ádám (9.)     
sárga lap: Szécsi (62.), Varga K. (67.), Bényei (85.), illetve Vachtler (21.), Hegedűs (36.), Nagy T. (74.), Nagy R. (86.)     
DVSC: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér (Kundrák, 82.) – Varga K., Haris, Trujic (Adeniji, 46.) – Szécsi, Garba     
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Hegedűs (Hadaró, 77.), Nagy T., Fodor – Nagy R. (Borbély, 89.), Szakály, Nagy J., Csiki (Poplatnik, 81.) – Ádám, Beliczky
    
Ünnepi pillanatok előzték meg a találkozót: tíz évvel ezelőtt jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a DVSC, miután Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban 2-0-ra győzött a bolgár Levszki Szófia ellen. A stadion kivetítőjén egy összeállítás idézte fel a Loki menetelését, a kezdőrúgást pedig az akkori csapat egyik kedvence, Adamo Coulibaly végezte el. Debreceni támadásokkal kezdődött a mérkőzés, egy szögletet követőn mégis az újonc kaposváriak jutottak előnyhöz. A hazaiak szinte végigtámadták az első félidőt, több hatalmas helyzetük is volt, gólt azonban nem tudtak szerezni. 

A második játékrészben tovább fokozta a nyomást a DVSC, a Kaposvár csak ritkán lépte át saját térfelét. A Loki egymás után alakította ki a helyzeteket, de a legnagyobb lehetőségeket is kihagyta, háromszor pedig Pogacsics hárított bravúrral. A DVSC három megnyert mérkőzés után kapott ki, az újonc Kaposvár pedig négy vereséget követően először ünnepelhetett győzelmet. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC