nb1.hu

Puskás-Fradi: Rebrov magára vállalja

Hornyák csupán egy dolgot kért csapatától a félidőben.

Mint ismeretes, a Puskás Akadémia 1-0-s hátrányból fordítva 4-1-re verte a tartalékosan felálló Ferencvárost az NB I 4. fordulójának vasárnapi játéknapján. A lefújást követően Hornyák Zsolt, a hazaiak trénere elégedetten értékelte a látottakat.

"Köszönöm a csapatomnak! Láttam rajtuk a félidőben, hogy nagyon akarják a győzelmet, és azt éreztem, ez a csapat ma nyerni fog. Egyet kértem tőlük: focizzuk le a Ferencvárost! Ahogy kijöttünk a második félidőben, senkiben nem hagytunk kétséget, hogy kié a siker. Remélem, hogy ez csak a kezdet, továbbra is szeretnénk dominálni azzal a hozzáállással és belső erővel, amit ma mutattunk."

 

Hornyák a 23. percben végrehajtott cseréjéről is beszélt, hisz a Ferencváros vezető góljánál hibázó Radics Mártont Urblík József váltotta. "Úgy éreztem, a hiba miatt kiesett a meccsritmusból. Mivel fiatal játékosról van szó, ez benne van a játékban. Lecseréltem, majd egyből megsimogattam őt, és tudom, van annyira intelligens, hogy jól dolgozza fel."

 

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője is értékelt.

"Nehéz mit mondani erről a meccsről. Az első félidőben eredményesek voltunk, helyzeteket alakítottunk ki, majd sajnos egyenlített a Puskás Akadémia. A második félidőben nagy különbség volt az ellenfél és a mi játékunknak az intenzitásában. Megbeszéljük a játékosokkal, mi történt most, és az edzéseken javítani fogjuk ezeket a hibákat. A Puskás jobban akarta a győzelmet. Mindenkinek meg kell kérdeznie magától, hogy ez miért volt így.

 

Az összes gól a saját hibánkból alakult ki, többször is mi irányítottuk a játékot, de talán ma hiányzott egy vezéregyéniség. Kockázatot vállaltunk azzal, hogy minden játékost lecseréltünk a hétközi meccshez képest, de Szerető Krisztoferen kívül mindenki rendelkezik NB I-es rutinnal, senkinek sem volt újdonság ez a szint. A második félidőben nem voltunk felkészülve a labdavesztésekre, a Puskás pedig kihasználta ezeket a megingásokat.

Én képviselem a csapatot, ez az én hibám.

 

Meg fogjuk beszélni a játékosokkal, ki, hogyan hibázott a pályán, és csapatként fogjuk megoldani a problémákat. Nincs „A” vagy „B” csapat, mindig az játszik, aki fizikálisan a legjobb állapotban van" – mondta.

 

EMLÉKEZTETŐ:

NB I, 4. forduló

Puskás Akadémia-FTC 4-1 (1-1)

Felcsút, 3864 néző, v.: Berke
Puskás Akadémia: Hegedűs – Szolnoki, Meissner, Hadzhiev, Nagy – Sós (Kiss, 88.), van Nieff (Spandler, 81.), Knezevic, Radics (Urblík, 23.) – Vanacek, Henty
FTC: Gróf – Szerető (Lovrencsics, 65.), Botka, Frimpong, Leandro (Boli, 77.), Civic – Spirovski, Ihnatenko – Varga, Bőle (Isael, 62.) – Priskin
Sárga lap: Radics (9.), Hadzhiev (13.), Henty (27.), Bőle (51.), Varga (62.), Knezevic (91.)
Gól: Spirovski (13.), illetve Sós (40.), Knezevic (58.), Urblík (79., 84.)

 

A CÍMVÉDŐ FERENCVÁROS NAGY MEGLEPETÉSRE 4-1-RE KIKAPOTT A PUSKÁS AKADÉMIA VENDÉGEKÉNT A LABDARÚGÓ OTP BANK LIGA NEGYEDIK FORDULÓJÁNAK VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSÉN. 

 

Az Európa-liga rájátszásában érdekelt, emiatt tartalékos összeállításban kezdő Ferencváros kezdte lendületesebben a találkozót és Stefan Spirovski révén megszerezte a vezetést. A Puskás Akadémia – főleg hátul – sok hibával játszott, támadásai ritkán jelentettek veszélyt a fővárosi kapura. A szünet előtt néhány perccel mégis összejött a hazai egyenlítés: egy eladott labdát követően Sós Bence lőtt bombagólt.

Fordulást követően megszerezte a vezetést a felcsúti gárda, miután a buktatásáért megítélt büntetőt Josip Knezevic magabiztosan értékesítette. A bajnokcsapatot a bekapott gól sem rázta fel, továbbra is lassan szövögette támadásait, miközben a Puskás kedvére kontrázhatott, és Urblík József találatával tovább növelte előnyét. A felvidéki középpályás néhány perc múlva ismét eredményes volt, ezzel beállította a 4-1-es végeredményt.

 

A tabella ide kattintva érhető el.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC