nb1.hu

Dinamo-FTC: a nagy zágrábi bejelentés

Várható kezdőcsapatról is beszélt az edző.

A FradiMédia is ott volt BL-ellenfelük, a Dinamo Zagreb hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen a hazaiak vezetőedzője, Nenad Bjelica nagy hírrel kezdte a sajtóeseményt.
 

"Először is nagy boldogság a számomra, hogy bejelenthetem: Dominik Livakovic szerződést hosszabbított a Dinamóval. Ő jelenleg a legjobb horvát kapus, tudom, hogy nagy sikerek várnak ránk együtt" – kezdte a horvátok vezetőedzője.

 
 
Dominik Livakovic elismerte, hogy kevés híja volt a klubváltásának – elsősorban a francia élvonalbeli Montpellier hívásáról írtak a helyiek -, de örül, hogy végül a maradás mellett döntött.
 
 

"Nagyon közel jártam ahhoz, hogy eligazoljak, de beszéltem a játékostársakkal, a klubvezetőkkel, és a végén úgy láttam, hogy az a legjobb számomra, ha maradok. Nem gondolom, hogy kiemelt szerepem lesz a keddi mérkőzésen. Ez egy csapatmunka, nem én vagyok a fontos. A Ferencváros nagyon jó csapat, remek támadókkal. Magasak, erősek, de ha 100%-ot adunk ki, akkor nem lesz gond."

 
 
A horvátok végig nagyon udvariasan és nagy tisztelettel beszéltek együttesünkről, Bjelica vezetőedző is óvatosan fogalmazott a párharc kapcsán.
 
 

"Láttuk, hogy nagyon jó formában vannak a magyarok. A támadó játékosaik sokszor képesek váratlant húzni, nekik döntő szerepük is lehet akár holnap. A középpályásaik fizikailag erősek, többen 190 centiméter magasak, nagyon keményen futballoznak. A játékuk agresszív, de nem durva értelemben. Mindig a legjobbat várjuk az aktuális ellenféltől, de persze bízunk abban, hogy mi is 100%-ot fogunk nyújtani."

 
A vezetőedző a várható horvát kezdőcsapatról is beszélt.
 
 

"Még két-három poszton kérdőjeles, hogy ki fog játszani, úgyhogy megvárjuk az utolsó edzést a végső döntésig. Mindegy, hogy itthon vagy idegenben játszunk, a mi játékunk ugyanaz: támadás a győzelemért. Tudjuk, hogy 180 perccel kell kalkulálnunk. Azt szeretnénk, ha meglenne a reális esély a visszavágón is a továbbjutásunkra."

 
A Dinamo kapusát a márcusi, magyar-horvát (2-1) találkozóról is kérdezték, igaz, akkor Livakovic csak a cserepadon ült.
 
 

"Volt hatása a magyaroktól elszenvedett vereségnek. Megtanultuk, hogy nem lehet a hírnévből, a világbajnoki ezüstéremből megélni. Éppen ezért tudjuk, hogy a Fradit is nagyon komolyan kell vennünk" – zárta szavait Livakovic

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC