nb1.hu

Európa-liga: ezért érdemelte meg az ünnepet Debrecen – gondolatok

Jelentős eseményre készülnek a Lokinál.

2010. december 16-ig kell visszalapozni ahhoz a történelemkönyvekben, hogy megtaláljuk, mikor játszott a Loki legutóbb "hazai" pályán tétmeccset olasz csapat ellen. Ekkor a Sampdoriával mérték össze az erejüket a hajdúságiak, és a meccs debreceni örömünnepet hozott, hiszen az akkor is Herczeg András vezette gárda 2-0-ra verte a Sampot az Európa-liga csoportkörében, a DVSC nyerőembere a duplázó Kabát Péter volt. Az első mondatban egyébként indokolt volt a hazai pálya esetében az idézőjel, hiszen a piros-fehérek akkoriban nem rendelkeztek olyan arénával, amelyben ilyen meccseket rendezhettek volna, így a Puskás Ferenc Stadionba kellett utaznia az együttesnek és a szurkolóknak.

Csütörtökön már elég csak például az egyes villamosra felpattaniuk a szimpatizánsoknak ahhoz, hogy a Loki Torino elleni EL-selejtezőjét megnézzék.

Ugyan az odavágót 3-0-ra nyerte meg a Serie A-ban érdekelt egylet, ennek ellenére szurkolói láz telepedett Debrecenre, a jegyeket viszik, mint a cukrot. Keddi adatok alapján már közel 13 ezer tikett talált gazdára, több olyan szektor is van, ahová már napokkal a kezdő sípszó előtt ki lehet rakni a megtelt táblát.

 

 

Valószínűleg a felfokozott érdeklődést bizonyos szinten a Torino is generálja, hiszen az olaszoknál több kiváló képességű játékos futhat ki a csodaszép Nagyerdei Stadion gyepére. De a debreceni szurkolók ezt a piros-fehér csapatot most valójában magukénak érezhetik, ugyanis nagyon sok helyi kötődésű és saját nevelésű futballistára támaszkodik Herczeg András, és ez nem túl gyakori manapság a labdarúgásban. Apropó, Herczeg András! A Loki trénere már eddig is olyan sikereket ért el, amivel nyugodtan nevezhetjük a cívisváros élő legendájának.

Ám Bandi bá a szép eredmények ellenére is egy olyan szerény szakember maradt, akihez bárki odamehet akár az utcán is egy-két mondatot váltani. Nem véletlen, hogy a drukkerek akár a tűzbe is mennének az edzőért.

 

 

A játékosok mellett a drukkerek is gőzerővel készülnek a csütörtöki ütközetre. Az ultrák már Olaszországban is letették a névjegyüket, és hazai környezetben még hátborzongatóbb hangulat lesz. Valamint a két szemközti oldal is valószínűleg gyakran rázendít majd a "kérdezz-felelek játékra", vagyis az egyik oldal mondja, hogy hajrá, a másik pedig Debrecennel válaszol. A Torino labdarúgói számtalan hangulatos stadionban jártak már, de olykor-olykor biztosan a hideg fog futkosni majd a hátukon Debrecenben is a pazar atmoszféra miatt.

 

A fogadóirodák minden bizonnyal nem sok esélyt adnak a Loki továbbjutására, ami lássuk be, nem is csoda az első meccs végeredményéből kiindulva. Ennek ellenére abban biztosak vagyunk, hogy óriási futballélménnyel gazdagodik mindenki, aki a Nagyerdei Stadionban tekinti meg a DVSC-Torino meccset.

A gyerekek közül pedig sokan akarnak ezt követően futballistának állni, és ki tudja, lehet köztük lesz az új Sándor Tamás vagy Dombi Tibor.

 

És ha múltidézéssel kezdtünk, fejezzük be azzal is írásunkat. Amennyiben a Torino lazázni fog a visszavágón, könnyen a Bordeaux sorsára juthat. A francia egylet 2001-ben 5-1-re győzte le a Lokit, de a visszavágón majdnem összejött a debreceni csoda, de "csak" 3-1-re nyert a DVSC. 

Egy biztos, a szurkolókon megint nem fog semmi sem múlni…
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC