nb1.hu

Terrorizmus: házkutatás a Honvéd légiósánál

Reagáltak a kispestiek.

A Budapest Honvéd közleményben reagált a német sajtó csütörtöki hírére, amely szerint a német rendőrség házkutatást tartott Änis Ben-Hatira berlini otthonában. A Berliner Zeitung híre szerint az összehangolt akcióban 90 lakást kutattak át a rendőrök, az akció célpontjában az Észak-Rajna-Vesztfáliai székhelyű Ansaar International nevű szervezet állt, amelynek tagjai a gyanú szerint rejtett módon, jótékonysági adománygyűjtésnek álcázva támogatják a Hamasz terrorszervezetet. A lap szerint Ben-Hetira korábban köztudottan kapcsolatban állt az Ansaarral, azért került a nyomozók figyelmébe.
 
Íme, a kispestiek közleménye:
 
„Természetesen klubunk is értesült a német rendőrség akciójáról, amely során játékosunk, Änis Ben-Hatira berlini otthonában is házkutatást tartottak. Az akció középpontjában az Észak-Rajna-Vesztfáliai székhelyű Ansaar International áll, amellyel a rendőrség tájékoztatása szerint Ben-Hatira többször is együttműködött, a rendőrség gyanúja szerint pedig a szervezet támogatja a radikális iszlamista csoportot, a Hamászt.
 
Klubunk természetesen már februárban, Änis Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. Ben-Hatira elmondta nekünk, hogy a vádak alaptalanok. Mi mindaddig hiszünk játékosunk ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője. 
 
„Nem tudom, miért történt ez, sajnálom, hogy próbálják befeketíteni a nevemet, s nagy kár, hogy ilyen dolgokról kell beszélnem, hogy megint kapcsolatba hoztak a terrorizmussal – mondta Änis Ben-Hatira. – Ha legközelebb jönnek, akkor ajtót nyitok nekik szívesen, akár a mosdóban, akár a pincében vagyok. Csak hagyjanak békén ezekkel a vádakkal, hiszen semmi közöm hozzájuk.”
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC