nb1.hu

FTC-Hali botrány: Király Gábor egyik mondata nagyon kemény lett

Megszólalt a kiállított.

Mint jeleztük, heves érzelmeket és indulatokat váltott ki a felekből Karakó Ferenc játékvezető ténykedése a tegnapi, FTC-Haladás (2-0) mérkőzésen. Mint írtuk, Horváth Ferenc szerint kislányokat nevel a magyar labdarúgás a bírók miatt, akik, a nemzetközi porondra kilépve szembetalálják magukat a valósággal, ha egy albán vagy egy üzbég csapat kemény tagjaival találkoznak. Máté Csaba, az FTC másodedzője válaszolt Horváth felvetésére, hozzátéve, hogy a hazaiaktól szabályos gólt vettek el.
 

A legnagyobb indulatokat azonban a Ferencváros első gólja és Király Gábor kiállítása váltotta ki a vendégekből. Horváth például elmondta, hogy kapusa száját még egy kutyafáját sem hagyja el soha, mert nem olyan ember, ráadásul, megkérdezte a mérkőzés után, mit mondott a sporinak. Király meg pontosan azt válaszolta a vezetőedzőjének, mint amit az nso.hu-nak mondott a mérkőzés után:
 

„A Ferencváros első góljánál jeleztem, hogy lesen állt egy játékos, aki előttem állt, így a lövést egyáltalán nem láttam. Magyarul, befolyásolta a mozgásomat és az egész szituációt. Ezt nem vette figyelembe a játékvezető, mindenképpen gólt akart ítélni. Egyetlen egy káromkodás vagy szitokszó nem hagyta el a számat, hiszen én már kinőttem abból a korból. Ilyenkor inkább kommunikálni próbálok, ezt már korábban megtanultam. A tizenegyesnél is vitatott szituáció volt, ott is teljesen normálisan beszélgettünk. Valószínű, nem születhetett más döntés.”
 

Király a Haladás honlapjának is nyilatkozott:

„Az elsó gól lesszituációból született és ugye évközben a csapatok számára tartanak játékvezetői előadásokat, amelyeken azt tanítják, hogy amennyiben úgy érezzük, hogy valami olyan dolog történik, amit szóvá kell tennünk, azt jelezzük a játékvezetőnek. Most is teljesen normális hangnemben szóltam Karakóhoz, egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a számat. Mondtam, hogy ketten lesen álltak. Azt kérte, menjek el onnan. De mondtam: akkor is ketten lesen álltak, kérdezze meg a partjelzőt. Erre előhúzta a sárga lapot, mire mondtam: akkor is lesen álltak, nézzétek vissza, hogy les volt. Újra mondta, hogy menjek innen, mire én is megismételtem, hogy akkor is les volt. Erre felmutatta a piros lapot. Ez volt körülbelül a 890. meccsem és soha nem voltam kiállítva.”Nem nehéz kitalálni, hogy, Karakó ténykedése sokáig beszédtéma lesz még.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC