nb1.hu

BL: Higuain megfordította, a City elveszítette – videó

Európa - Hazai pályán égtek az angol csapatok.

Hatalmas várakozás előzte meg szerda este a Tottenham és a Juventus BL-visszavágóját, amelynek a legjobb nyolc közé kerülés volt a tétje. Az első mérkőzésen az olaszok nyert helyzetből adták döntetlenre a mérkőzést, a 2-2-es eredmény egyértelműen a Spursnek kedvezett.
 
A 39. perctől pedig még inkább a továbbjutás kapujában érezhették magukat az angolok, hiszen Son révén megszerezték a vezetést.
 
A Juventus azonban nem adta fel, és a második félidő derekán három perc alatt megfordította az eredményt. Előbb Higuain lőtt szemfüles gólt, majd hasonló módon adott gólpasszt Dybalának, aki nem hibázta el a ziccert.
 
A Tottenham ezt követően mindent megtett az egyenlítésért, és ezáltal a hosszabbítás kiharcolásáért, de nem járt sikerrel. Továbbjutott a Juventus.
 
Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő, visszavágó
 
Tottenham Hotspur (angol)–Juventus (olasz) 1–2 (1–0)
G: Son (39.), ill. Higuaín (64.), Dybala (67.)
Tj: Juventus, 4-3-as összesítéssel
 

 
Miután az első mérkőzésen a Manchester City 4-0-ra nyert a Basel otthonába, a visszavágó gyakorlatilag formalitás volt a Bajnok Ligája nyolcaddöntőjében.
 
Ezt csak tetézte, amikor a 8. percben Gabriel Jesus góljával Guardiola csapata hazai pályán is megszerezte a vezetést. Akik azonban gálára készültek, azoknak csalódniuk kellett. A City semmit nem kockáztatva felettébb kényelmes tempóra váltott vissza, a Basel pedig élt a kínálkozó lehetőséggel, és az első félidőben egyenlített, majd a másodikban a győzelmet érő második gólt is megszerezte.
 
A 2-1-es siker azonban csak a szép búcsúhoz volt elég, a Manchester City összesítésben magabiztosan jutott a legjobb nyolc együttes közé.
 
Bajnokok Ligája
Nyolcaddöntő, visszavágó

Manchester City (angol)–FC Basel (svájci) 1–2 (1–1)
G:
Gabriel Jesus (8.), ill. Mo. Elyounoussi (17.), Lang (71.)
Tj: Manchester City, 5–2-es összesítéssel
 
 

Ez a Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítása – NB1.hu

Magyarország – Két alsóbb osztályú csapat maradt csak talpon.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC