nb1.hu

Kispest elleni élet-halál harc előtt: jó hírek a csabai kispadról

Mindkét gárdának égetően szüksége lenne a három pontra.

A Budapest Honvéd jelenleg a történetének egyik legsúlyosabb és legkritikusabb időszakát éli – jelezte a kőkemény valóságot a Békés Vármegyei Hírlap. A helyi újság a vasárnap kora délutáni, Békéscsaba-Kispest bajnokit harangozta be az olvasóinak Csató Sándornak, a lila-fehérek vezetőedzőjének a segítségével.

Csató Sándor értékelése

Csató Sándor, a Békéscsaba vezetőedzője értékelte a Honvéd jelenlegi helyzetét. Véleménye szerint, bár a kispesti csapat jelenleg komoly nehézségekkel küzd, a játékoskerete bármikor képes lehet áttörni a korlátokat. Az edző hangsúlyozta, hogy ebben az osztályban egyetlen mérkőzést sem szabad előre megnyertnek tekinteni, hiszen bármelyik csapat legyőzheti a másikat. Ennek szellemében készült a csapata a hét során, bízva abban, hogy sikerül eredményes játékot nyújtani.

A Békéscsaba jelenlegi helyzete

A Békéscsaba jelenlegi teljesítményét leginkább a két újonc riváliséhoz érdemes mérni. Az osztályozón legyőzött Tatabányához képest a csapat építkezése sikeresebbnek bizonyult, ugyanakkor a listavezető Kisvárdával azonos pontszámot gyűjtő Szentlőrinctől jelentős elmaradást mutattak – jelezte a beol.hu. Az NB1.hu viszont hozzáteszi, hogy a lila-fehérek csak két ponttal és egy helyezéssel előzik meg a kispestieket a tabellán.

Békés(csabai) gólok a kispestieknek: Kobe Bryant és társainak az inspiráló hatása

Csató szerint a csapat legnagyobb problémája a gólszerzés hatékonyságában rejlik. Annak ellenére, hogy minden mérkőzésen megvannak a helyzeteik, azokat nem tudják megfelelő hatékonysággal értékesíteni. A védekezés, bár alapvetően stabil, mégis sérülékeny, hiszen egyetlen hiba is végzetes lehet. Ez történt a szegedi mérkőzésen is, ahol az utolsó húsz perc jó játéka sem bizonyult elegendőnek a pontszerzéshez. Ennek ellenére Csató elégedett volt a játékosok teljesítményével, de hozzátette, hogy a hétvégi mérkőzésen is komoly erőfeszítésre lesz szükség a jó eredmény eléréséhez.

Vízválasztó mérkőzés előtt

A vasárnapi mérkőzés vízválasztó jelentőségű lehet a Békéscsaba számára. A tét nem kevesebb, mint hogy a csapat felzárkózik-e a középmezőnyhöz, vagy továbbra is a bennmaradásért kell küzdenie az év hátralévő négy fordulójában.

Csató bízik abban, hogy győzelmet aratnak, ami stabil alapot teremtene a további nyugodt munkához, és növelné a csapat önbizalmát. Szerencsére a sérült játékosok többsége már felépült, így ismét nagy konkurenciaharc alakult ki a kezdőcsapatba kerülésért. A vezetőedző abban reménykedik, hogy Fortuna is melléjük áll, és sikerül otthon tartani mindhárom pontot.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC