nb1.hu

DVTK: Gera elárulta, mikor váltana csapatot

Hosszú út vezetett a nemzeti együttesig.

Gera Dániel immáron kétszer szerepelt a magyar válogatottban. A DVTK labdarúgója október 11-én a hollandok elleni összecsapáson esett át a tűzkeresztségen: a 90. percben Bollát váltotta. A Bosznia-Hercegovinával vívott találkozón már több időt tölthetett a pályán, ugyanis a 69. minutumban cserélte be őt Marco Rossi.

Gera a Góóól2! című műsorban elmondta, nagyon hosszú és rögös út vezetett a nemzeti együttesig.

„A felnőttkarrierem elején elég sok sérülésem volt, az volt a leghúzósabb időszakom – rá is ment az akkori párkapcsolatom. Ez egy kétéves periódus volt, játszottam is meg nem is, de igazából nem volt jó a lábam. Öt műtétem volt abban az időszakban, nem tudom, hány ezer km-t tettem meg autóval, vagy hogy hány doktort küldtem el a fenébe” – mondta Gera. Hozzátette, egy alkalommal már pszichológushoz küldték volna, mert úgy gondolták, csak beképzeli a problémáit. Végül Fehér József, a válogatott fizioterapeutája segített neki.

Gera elmondta, jól érzi magát a DVTK-ban, így Magyarországon belül már nem váltana csapatot, de külföldön szívesen kipróbálná magát.

„Úgy érzem, hogy befogadtak és már diósgyőri vagyok. Ha ők nincsenek, akkor szerintem nem is lennék válogatott” – fogalmazott Gera Dániel.

A 29 éves Gera az NB I-ben eddig 149 meccsen szerepelt, a fellépéseit 19 góllal zárta. A DVTK-hoz 2022 nyarán igazolt.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC