nb1.hu

Nantes-Nice: viharos bajnoki zárás után érkezik a Fradihoz a vendégcsapat az Európa-ligában!

Beszámoló a vasárnapi bajnoki mérkőzésről.

A Ligue 1 8. fordulójában az OGC Nice 1-1-es döntetlent játszott az FC Nantes ellen idegenben, a Stade de la Beaujoire-ban. A nizzaiak csütörtökön a Ferencváros vendégei lesznek az Európa-liga főtáblájának harmadik fordulójában.

Franck Haise csapata ugyan uralta az első félidőt, de a helyzetkihasználással hadilábon állt. A második félidőben a házigazdák szerezték meg a vezetést, Moses Simon beadását Abline fejelte be a 67. percben, így a Nantes váratlanul előnybe került. Azonban a Nice nem hagyta magát, és öt perccel később Evann Guessand egy gyönyörű bal lábas lövéssel egyenlített, ezzel pontot mentett csapatának.

Dominancia helyzetkihasználás nélkül

A mérkőzés kezdetétől a Nice dominálta a játékot. Már a 2. percben Moukoko lövése veszélyes volt, de Lafont bravúrosan hárított. Guessand és Boga folyamatosan próbára tette a Nantes védelmét, ám a szerencse elkerülte őket. Rosario fejese éppen csak elkerülte a kaput, míg Boga közeli lövését hősiesen blokkolták. Lafont kapus ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amikor a félidő végén Guessand erős lövését is kivédte. Bár a Nice magabiztosan játszott, az első félidő után 0-0-val vonultak az öltözőbe.

Fordulat és gyors válasz

A második félidő lassabb tempóban indult, de a Nantes jobban visszatért a játékba. A 67. percben Moses Simon beadása tökéletesen találta meg Abline-t, aki egy fejes góllal megszerezte a vezetést. A Nice ekkor gyorsan reagált: Diop és Laborde becserélése után Rosario lövését még hárította Lafont, de a 72. percben Guessand bal lábas bombája megállíthatatlan volt, ezzel kiegyenlítve a mérkőzést. A támadást Antoine Mendy pontos beadása indította, míg Laborde és Diop is kulcsszerepet játszottak a gól előkészítésében.

Feszült zárás

A Nice az utolsó percekben mindent megtett a győzelem megszerzéséért, de nem tudta áttörni a Nantes védelmét. A hosszabbításban Bulka kapus két bravúros védéssel biztosította a döntetlent, miután Amian és Lepenant is próbálkozott betalálni. A mérkőzés végül 1-1-es döntetlennel zárult, ami ideiglenesen a 8. helyre helyezte a Nice-t a tabellán.

Ez a mérkőzés megmutatta a Nice harci szellemét, hiszen hátrányból tudott, idegenben felállni közvetlen riválisa ellen, de a helyzetkihasználáson még javítania kell.

Az FTC ellen

Reméljük, ez még várat magára, hiszen a gárda legközelebbi meccse csütörtökön 18:45-től az FTC otthonában lesz. A francia bajnokságban 8. helyezett csapat (hétvégi ellenfele a 9.) az Európa-liga főtábláján két meccsen eddig 1 pontot szerzett.

Kezdésként 1-1-et játszott otthon a Real Sociedad ellen, majd 4-1-re kikapott a Lazio otthonában.

Az OGC Nice játékoskeretének értékét 214,4 millió, míg a Ferencvárosét 59,33 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC