nb1.hu

Kecskemét–Puskás Akadémia: tükörsima vereséggel debütált Gera Zoltán

Már az első félidőben eldöntötték a meccset a felcsútiak.

A Puskás Akadémia 3-0-s győzelmet aratott a sereghajtó Kecskemét otthonában az NB I 10. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén, így Gera Zoltán vereséggel debütált a KTE kispadján.

Eseménydús első félidőben a mezőnyfölényben futballozó Puskás Akadémia kétgólos előnyre tett szert a szünetig, a hazaiak a játékrész hajrájában közel voltak a szépítéshez, de Golla a gólvonalról mentett: Berke játékvezető elsőre piros lapot mutatott fel a felcsúti játékosnak és büntetőt ítélt, a VAR-vizsgálat azonban bizonyította, hogy a vendégek futballistája nem kézzel hárított.

Hornyák Zsolt együttese a biztos vezetés tudatában a fordulást követően átadta a területet riválisának és inkább a gyors ellentámadásokra rendezkedett be. A Kecskemét nem igazán tudott mit kezdeni a mezőnyfölénnyel, egy beívelést követő Nagy Krisztián-helyzetet lehetőséget leszámítva veszélytelen volt a kapu előtt.

A 75. percben eldőlt a három pont sorsa, egy jobboldali akció végén középen Nissilä öt méterről gurított az üres kapuba.

A hajrában nem változott az eredmény, a Puskás Akadémia magabiztos játékkal érvényesítette a papírformát.

A felcsúti együttes ezzel a tabella élére ugrott, a Kecskemét – ahonnan a hét közben menesztették Szabó Istvánt – pedig sorozatban hatodszor kapott ki az élvonalban – jelezte az MTI.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)

Kecskemét, 2359 néző, v.: Berke

Kecskeméti TE: Varga B. – Szabó A. (Rjaskó, 68.), Belényesi, Katona L. – Nagy K. (Berki, 83.), Nikitscher, Vágó, Zsótér (Pálinkás, a szünetben), Zeke – Katona B. (Vattay, 83.), Lukács

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Szolnoki (Mondovics, 80.), Stronati – Nissilä (Vékony, 90.), Favorov – Levi (Plsek, 63.), Soisalo, Nagy Zs. – Colley (Duarte, 63.)

gólszerzők: Colley (31.), Nagy Zs. (36., 11-esből), Nissilä (75.)

sárga lap: Zsótér (16.), Nagy K. (58.), Pálinkás (71.), illetve Szolnoki (18.), Colley (50.)

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC