nb1.hu

Újpest-Nyíregyháza: a 90. percben jött a csattanó

Nem szakadt meg az újpestiek jó sorozata.

Az NB I-ben a „szombati menü utolsó fogása” az Újpest-Nyíregyháza mérkőzés volt. A lila-fehérek az előző öt meccsükön veretlenek maradtak, míg a Szpari a legutóbbi fordulóban a DVTK elleni rangadót 2-0-s vereséggel zárta hazai környezetben.

Az első félidőben nem született gól, bár sok helyzetet nem is hozott ez a periódus. A szünethez közeledve Brodic volt aktív, ennek ellenére maradt a 0-0. A második játékrészben mindkét együttes nagyobb fokozatba kapcsolt. Az 59. percben jegyezhettük fel az eddigi legnagyobb helyzetet, Ramos fejese a kapufán csattant. Piscitelli egyébként az eset után szabálytalanságot reklamált, de a játékvezető sípja néma maradt. Nem sokkal később Navrátil esett el a tizenhatoson belül, ennek ellenére a vendégek nem kaptak tizenegyest. Sokáig úgy festett, hogy nem születik gól ezen a bajnokin. Aztán a 90. percben Brodic a kapufát találta el, a kipattanót pedig Duarte bepofozta. Az Újpest ezzel az 1-0-s sikerrel 17 ponttal rendelkezik, így tapad az élmezőnyre.

Az Újpest a következő fordulóban az MTK otthonában vizitál, míg a Nyíregyháza a Zalaegerszeget fogadja.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 6039 néző, v.: Rúsz
gólszerző: Duarte (90.)
sárga lap: Duarte (9.), Ljujic (93.), illetve Toma (45.), Keita (71.), Gengeliczki (84.), Nagy D. (86.)
Újpest FC: Piscitelli – Joao Nunes, Duarte, Fiola – Bese, Lacoux (Onovo, 60.), Geiger (Horváth K., a szünetben), Gergényi (Tamás, 61.) – Brodic, Ljujic, Dénes (Mucsányi, 60.)
Nyíregyháza Spartacus FC: Tóth B. – Alaxai, Gengeliczki, Keresztes – Navrátil (Pinte, 66.), Keita, Toma (Eppel, 75.), Nagy B. – Kovácsréti, Ramos (Beke, 75.), Nagy D.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC