nb1.hu

Nagyon kiütötte a Paks a Lokit, ki is akadtak a DVSC-drukkerek

Máté Csabával még mindig nem szereztek pontot a debreceniek.

Az NB I-ben a 10. forduló a DVSC-Paks mérkőzéssel indult szombat délután. A hazaiak az előző három bajnokijukon nem tudtak pontot szerezni, így nem a legjobb hangulatban vágtak neki a bajnokinak. Ezzel szemben a paksiak a válogatott szünet előtt a Ferencváros elleni rangadót 3-1-es győzelemmel zárták.

Az első félidő után még nehezebbé vált a Loki helyzete, mivel a szünetben 0-3 állt az eredményjelzőn. Bognár György együttese a kilencedik percben szerezte meg a vezetést, ekkor egy lefejelt labda után Vécsei lövése a debreceni kapu bal oldalában kötött ki.

Már az első gól után nyomdafestéket nem tűrő rigmusokkal kritizálták a Loki-szurkolók a piros-fehér csapat produkcióját… Aztán a 32. minutumban még dühösebbek lehettek a hazai drukkerek, ugyanis egy védelmi megingást Tóth Barna könyörtelenül megbüntetett.

A 41. percben pedig Mezei Szabolcs fogadhatta a csapattársai gratulációját, hiszen jó 22 méterről leadott próbálkozása a bal alsó sarokban pihent meg.

A látottak alapján nem okozott meglepetést az, hogy Máté Csaba a szünetben négyet is cserélt. A módosításoknak hála valamelyest javult a debreceniek teljesítménye a második játékrész elején, ennek ellenére a különbség nem változott egy ideig. Aztán a 65. percben még jobban kinyílt az olló, ugyanis egy szöglet után Papp Kristóf köszönt be.

A 75. percben egy gólba tartó labdát Kocsis kézzel ütött ki, villant is a piros, emellett a vendégek tizenegyest kaptak. Ötvös Bence higgadtan értékesítette a büntetőt, ezzel beállította a 0-5-ös végeredményt. A lefújás után a debreceni játékosok kimentek az ultrák szektorához, a felvételek alapján tapintható volt a feszültség.

Augusztus végén dőlt el, hogy Szrdjan Blagojevicset Máté Csaba váltja. A korábbi FTC-trénerrel a Loki még mindig nem szerzett pontot az NB I-ben. Amennyiben holnap a ZTE és a Kecskemét is nyer, a DVSC az utolsó helyre csúszik vissza, míg a Paks ezzel a sikerrel jelenleg az élen áll.

A jövő héten a DVSC a Vidi otthonában vizitál, míg a Paks a Kecskemétet fogadja.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Debreceni VSC-Paksi FC 0-5 (0-3)
Debrecen, 4664 néző, v.: Erdős
gól: Vécsei (9.), Tóth B. (32.), Mezei (41.), Papp K. (65.), Ötvös (77., büntetőből)
piros lap: Kocsis G. (75.)
sárga lap: Domingues (38.), Lagator (73.), illetve Mezei (40.), Silye (53.), Győrfi (85.), Kinyik (87.)
Debrecen: Megyeri – Szécsi (Bárány, a szünetben), Batik, Dreskovic (Kocsis G., a szünetben), Ferenczi – Lagator, Szuhodovszki (Pellumbi, a szünetben) – Szűcs (Kocsis D., 67.), Dzsudzsák, Domingues – Silue (Stojkovic, a szünetben)
Paks: Kovácsik – Osváth, Ötvös, Kinyik, Szabó, Silye (Győrfi, 78.) – Mezei (Varga, 66.) Windecker (Horváth K., 77.), Vécsei, Papp (Gyurkits, 88.) – Tóth (Böde, 66.)

FRISSÍTÉS:

A DVSC kapusa reagált a szurkolók kemény kritikájára, Máté Csabát a jövőjéről kérdezték

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC