nb1.hu

Életmentő műtétet kellett végrehajtani az ETO 17 éves U-válogatott középpályásán

A fiatal játékos sérülése a vártnál súlyosabb volt.

Az ETO FC Győr U19 2-1-s vereséget szenvedett szombaton a DVTK korosztályos csapatától. A Miskolcon rendezett mérkőzés második félidejének közepén a győriek utánpótlás-válogatott középpályása, Zója-Katona Márk egy ütközés közben rúgást kapott a veséjére. A 17 éves játékost le is kellett cserélni, ám a meccsre hivatalosan kijelölt orvos a vizsgálat után nem látta annyira súlyosnak a sérülést.

A Telex beszámolója szerint a hazaúton Zója-Katona rosszul lett, és azonnal mentőt kellett hívni. Kiderült, hogy nagyon nagy volt a baj. A fiatal futballista egyik veséje a rúgás következtében megrepedt, szivárgott a vér a hasüregébe.

A miskolci kórházban életmentő műtéttel eltávolították a sérült vesét, de ezzel még nem volt túl a megpróbáltatásokon: a másik veséje nem akart beindulni. Vasárnap délelőttre végül jobban lett. A megmaradt veséje működni kezdett, levehették a gépről, és felébresztették a mélyaltatásból.

A győri játékosok vasárnap közös fotóval üzentek Zója-Katonának: „Az egész klub nevében kívánunk jobbulást és mihamarabbi felépülést, gyógyulj meg, Csöpi!”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC