nb1.hu

Kemény kihívás vár Aczél Zoltánékra az éllovas otthonában

Kétszer már az első helyezett is megszenvedett.

Az előző fordulóban az FC Nagykanizsa 1-0-s győzelmet aratott a sereghajtó Dunaföldvár otthonában, ezzel visszaszerezte az első helyet a tabellán. Ehhez hozzájárult az is, hogy a vasárnapi ellenfél, a PMFC, a Kaposvári Rákóczi ellen hazai pályán döntetlent ért el (1-1). Az NB III Délnyugati-csoportjának a tabelláját 10 forduló után a 25 pontos Nagykanizsa vezeti. A második a Kaposvár kétpontos hátrányban.

Gabaláék szárnyalása

Gabala Krisztián, az FC Nagykanizsa vezetőedzője hangsúlyozta, hogy szubjektív kérdés, ki vett el pontot kitől ebben a helyzetben a PMFC-Kaposvár meccsen. Szerinte két kiváló képességű csapat nagyon magas színvonalú mérkőzést játszott, és bármelyikük akár bajnok is lehet.

Az FC Nagykanizsa aranyéremre is esélyes, mivel remek mérleggel (8 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) vezeti a mezőnyt, és az elmúlt hat mérkőzésen 16 pontot szerzett. Ennek ellenére a játék gyakran akadozott, különösen az egyaránt kieső helyen álló Gárdony (1-1) és Dunaföldvár ellen.

A szenvedős játékkal kapcsolatos kritikákra reagálva Gabala Krisztián kifejtette, hogy gyakran megfeledkezünk arról, hogy a mérkőzéseken mindig van egy ellenfél is, továbbá az időjárási és egyéb körülmények is hatással vannak a játékra. A csapatban emberek játszanak, és szerinte minden a terveknek megfelelően alakul, sőt, még a várakozásokat is felülmúlják. Ha a büntetőiket értékesítették volna, akkor nagyobb különbséggel vezethetnének, de most már a jövőre kell összpontosítaniuk.

A PMFC ellen

A következő mérkőzés vasárnap 13 órakor lesz az Olajbányász-stadionban, ahol a Nagykanizsa a PMFC ellen lép pályára. Gabala elmondta, hogy természetesen a három pont otthon tartása a céljuk, de egy döntetlen is értékes lehet a későbbiekben. Az ellenféltől domináns játékot várnak, és ehhez fognak alkalmazkodni – jelentette a zaol.hu.

Az FC Nagykanizsa kerete várhatóan nem lesz teljes: Verpecz, Kondor, János és Godzsajev csütörtökig nem tudtak edzeni vírusos betegség miatt, míg Csörgő és Szabó kisebb izomsérüléssel küzdenek, bár van esély arra, hogy pályára lépjenek. Jó hír viszont, hogy Gránicz Patrik újra bevethető lesz.

A PMFC felkészülése és várakozásai

A PMFC vezetőedzője, Aczél Zoltán a klubhonlapnak kifejtette, hogy ismét egy nehéz mérkőzés vár rájuk, hiszen a Nagykanizsa jó erőkből áll, és nehéz lesz őket átjátszani. Mindkét csapat a győzelemért fog küzdeni, és a hazaiak számára a három pont megszerzése nagy előnyt jelentene a tabellán. Céljuk, hogy ezt megakadályozzák, és közelebb kerüljenek az élmezőnyhöz.

Aczél szerint a játékosok mentalitása rendben van; legutóbb a Kaposvár ellen is keményen küzdöttek, és megvoltak a helyzeteik, így reális esélyük volt a győzelemre. A további fejlődés érdekében javítaniuk kell a támadójátékuk minőségén és hatékonyságán, hogy jobban kihasználhassák a kínálkozó lehetőségeket.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC