nb1.hu

A Milan játékosa szerint a hollandok örülhetnek a döntetlennek

Az Oranje középpályása úgy érezte, a magyar válogatott jól védekezett csapata egyik legnagyobb erősségével szemben.

A magyar válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott Hollandiával a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A mérkőzés után a vendégek részéről a vegyes zónában a találkozót végigjátszó Tijjani Reijnders válaszolt az NB1.hu kérdéseire.

A mieink 1-0-ra vezettek, majd emberelőnybe is kerültek, ám alig néhány pillanattal van Dijk kiállítása után a hollandok egyenlíteni tudtak. Mint a meccs esélyese, az Oranje számára maga az eredmény csalódás lehet, de a mérkőzés alakulását tekintve a pontszerzés is sikerként értelmezhető a részükről.

„Ezt én is így látom. Azt már a meccs előtt is tudtuk, hogy kemény összecsapásra kell számítanunk” – kezdte Reijnders.  „A magyarok jól védekeztek, támadásban nem igazán találtuk a réseket a védelmükön. Volt néhány lehetőségünk, de nagyon nehéz dolgunk volt, összességében örülhetünk a döntetlennek” – folytatta.

Elmondása szerint a kiállítás után nem változtattak markánsan a játékukon, ennek ellenére sikerült egyenlíteniük. „Továbbra is próbáltuk megtalálni a réseket, de emberhátrányban még nehezebb dolgunk volt. Szerencsére egy rögzített helyzetből be tudtunk találni, utána arra törekedtünk, hogy a pozíciós játékban minél biztosabb lábakon álljunk” – árulta el.

A Milan középpályása taktikai téren is elismerően nyilatkozott Marco Rossi csapatáról. Úgy érezte, a magyar csapat jól húzta ki a hollandok méregfogát. „Nagyon kevés helyet hagytak a vonalaik között, így nehezen találtuk a szabad területeket. Ez alapvetően az erősségünk, de a mai napon sokkal több türelemre volt szükségünk, mivel az ellenfél remek munkát végzett e téren, jól zárták a passzsávokat” – mondta Reijnders.

Marco Rossi szövetségi kapitányként képzelné el Szalai Ádámot, és humorosan tagadta a Fiol Attilával kapcsolatos pletykákat

Abban viszont nem foglalt egyértelműen állást, hogy a csoport harmadik helyéért harcoló csapatok közül az egy-egy mérkőzés tapasztalatai alapján a bosnyák vagy a magyar válogatott volt a nehezebb ellenfél. „Mindkét csapatnak megvannak a maga erősségei. Ugyan Bosznia ellen lényegesen jobb eredményt értünk el, mint ma, de az sem volt egy könnyű mérkőzés. Nagy harc volt a pályán, így a következő találkozón ellenük is nehéz feladat lesz újra győzni” – fogalmazott.

A magyar válogatott hétfő este a bosnyákok vendége lesz, míg Hollandia ahhoz a német válogatotthoz látogat, amellyel hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott.

 

 

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC