nb1.hu

Nyíregyháza: A jubiláló Tímár elárulta miben kell javulnia csapatának

A Nyíregyháza a következő fordulóban az Újpesthez látogat majd.

Az NB I-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője, Tímár Krisztián a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a minap. A fiatal szakember többek között a Diósgyőr elleni vereségről lett kérdezve, melyet nem fognak könnyen elfelejteni a Szparinál. A számok alapján jobbak voltak, mint a DVTK, mégis a piros-fehérek szerezték a gólokat.

Tímár szót ejtett az újoncévről, szerinte mostanra sikerült felvenni az NB I ritmusát, de elárulta, hogy miben kell feltétlenül fejlődnie csapatának.

A kapott gólok számát redukálni kell. Ha visszakanyarodunk a DVTK elleni meccsre, jóval magasabb volt az xG-mutatónk, mégis kikaptunk. Annak viszont örülök, hogy a legtöbb meccsen a saját előre eltervezett futballunk köszön vissza, így a szurkolók azt a felfogást láthatják, amelyet az NB II-ben is megszokhattak az általam irányított Nyíregyházától. Támadófocit játszik a Szpari, az ellenfél térfelén már letámad, agresszív és gyors a játék, valamint sok gólhelyzetet alakítunk ki.

Annak nagyon örül a Nyíregyháza trénere, hogy a városban igazi foci-láz uralkodik, minden hazai meccsen teltház előtt tudták fogadni a riválisokat. A válogatott szünetben megmérkőznek a Mezőkövesddel, majd hétfőtől az Újpest elleni találkozóra készül a Szpari.

Az Újpestnek erős kerete van, stabil a háttere, visszatértek a szurkolói, rendre jó hangulatot teremtenek a Szusza Ferenc Stadionban. S ha már itt tartunk, örülök, hogy az NB I-ben egyre több stadionban lehet sok drukker előtt és remek hangulatban játszani. Motiváltak vagyunk, és ahogy mondani szokás, nem feltett kézzel megyünk a Megyeri útra.

Tímár Krisztiánnak az Újpest elleni összecsapás lesz az 50. alkalom, amikor tétmérkőzésen irányítani fogja a Nyíregyházát.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC