nb1.hu

Puskás Akadémia-DVSC: menekülés a veszély elől

A hazaiak az FTC-vel igyekeznek lépést tartani.

Péntek este Felcsúton veszi kezdetét az OTP Bank Liga 9. fordulója. A Puskás Akadémia vendége a DVSC lesz. Mindkét csapat vereség után várja a mérkőzést.

Felcsúti várakozások

Két fordulóval ezelőtt, a Fehérvár 3-0-s legyőzése után Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a következőket is nyilatkozta:

Szeretnénk minél jobb eredményt elérni; buta lennék, ha nem a bajnoki címet céloznánk meg, persze tudjuk, hogy milyen erős riválist kellene ehhez megelőzni. Amíg reálisan elérhető az aranyérem, arra törekszünk, hogy próbáljuk megszerezni.”

A következő körben a felcsútiak az FTC vendégeként kaptak ki 3-0-ra. Jelenleg a második helyet foglalják el az OTP Bank Ligában. Hátrányuk három pont az eddig egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, hibátlan Ferencváros mögött.

Patrizio Stronati, a felcsúti védelem oszlopa erről a mérkőzésről a következőket nyilatkozta a Feol.hu-nak:

„Ez egy olyan meccs volt, ahol az döntött, hogy ki rúgja be az első gólt. Addig, amíg ez nem történt meg, teljesen ki-ki volt a helyzet. Aztán jött Saldanha, gólt lőtt, majd másodjára is, és véget ért számunkra a mérkőzés. Nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket.

Sokszor volt nálunk a labda, voltak lehetőségeink, de a kapu előtti harminc méterben az utolsó passzokat nem tudtuk jól megoldani. A védelemben is követtünk el kisebb hibákat, amiket megbüntettek, míg ők nem rontottak. A Ferencvárosnak megvan a kvalitása ahhoz, hogy ezeket kihasználja, neked kell hiba nélkül játszanod.”

A DVSC, amióta Máté Csaba a vezetőedzője, még nem nyert mérkőzést. Előbb a Nyíregyháza elleni kiemelt rangadóját, majd az MTK elleni hazai bajnokiját veszítette el 3-2-re. Utóbbi mérkőzésen emberelőnyben kapta a meccset eldöntő találatot. A felcsúti védő viszont tisztelettel beszélt leendő ellenfelükről:

„A magyar bajnokságban minden meccs nehéz, a Debrecennel játszunk, amely egy nagyon jó csapat szerintem, erősek. A párharcokban és a második labdák megszerzésében jobbnak kell lenni náluk, és ha ezt megoldjuk, akkor sikeresek lehetünk ellenük, ez a legfontosabb.”

Debreceni vészhelyzet

Máté Csaba, a DVSC vezetőedzője, a Puskás Akadémia elleni mérkőzés előtt elmondta, hogy a védekezésükön sokat kell javítaniuk. Kiemelte, hogy a párharcokra különösen oda kell figyelniük, mivel a Puskás Akadémia ebben nagyon erős. Hangsúlyozta, hogy az előző két találkozón kapott gólok száma elfogadhatatlan, és ezen mindenképpen változtatniuk kell, ha nyerni akarnak.

Máté elismerte, hogy a Puskás Akadémia régóta együtt játszik, és stabilan teljesít, ráadásul az edzőjük is hosszú ideje vezeti a csapatot. A felcsútiakat Magyarország élcsapatai közé sorolta, és megjegyezte, hogy bár a céljaik különböznek, a labda gömbölyű, így nem feltartott kézzel mennek a Pancho Arénába. Az edző bízik benne, hogy csapata képes lesz meglepetést okozni és pontot szerezni a rangadón.

A hazaiaknak azért lenne fontos a győzelem, hogy tartsák a lépést a bajnokság legesélyesebb csapatával. De azért is, hogy megőrizzék előnyüket vagy tovább növeljék az őket üldözőkkel szemben.

A Lokinak viszont már nem csak a két kínos kudarc után illenék győznie, hanem azért is, mert már csak két pont választja el a kieső zónától.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC