nb1.hu

Az egyik legnehezebb mérkőzés vár az egyre nagyobb bajban lévő DVSC-re

A vezetőedző mellett az ifjú tehetség is megszólalt.

A Nyíregyháza elleni vereség különösen fájdalmas volt a DVSC szurkolóinak, hiszen 25 év után szenvedett el újra vereséget szeretett csapatuk a szomszédvári rivális ellen. Utána jött az újabb sokk, az MTK elleni hazai 3-2-es vereség. Ráadásul a vendégek emberhátrányban szerezték meg a győztes gólt.

Most azonban a Loki előtt egy újabb, de nehéz lehetőség áll, hogy javítson: pénteken a Puskás Akadémia otthonában folytatja a küzdelmeket az OTP Bank Ligában, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti 20 órától.

Jelenleg a DVSC a tabella 9. helyén áll, míg a Puskás Akadémia a második helyet foglalja el, de legutóbbi mérkőzésén 3-0-ra kapott ki a Ferencváros otthonában.

Javítani kell a védekezésen

Máté Csaba, a DVSC vezetőedzője, a szerda délelőtti edzés után osztotta meg gondolatait a Haon.hu-val. A Lokival egy hónapja dolgozó tréner az MTK elleni vereség kapcsán elismerte, hogy a csapatnál gondok voltak a koncentrációval és a fegyelmezettséggel. Bár nincs könnyű helyzetben a Debrecen, a cél egyértelmű: javítani Felcsúton.

A védekezésünknek mindenképp szorosabbnak kell lennie, több párharcot kell megnyernünk. Nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt, mert ahogy az előző fordulókban kaptunk, azzal nagyon nehéz győzni”

– mondta Máté Csaba, összefoglalva a legfontosabb tanulságokat.

„Természetesen mindenki ismeri a Puskás Akadémia erősségeit, stabil a csapat, edzőjük régóta dolgozik velük. Élcsapatnak számítanak Magyarországon. Mások a céljaik, de a labda az gömbölyű, nem feltartott kézzel megyünk a stadionjukba – hangoztatta.

Szűcs Tamás: az első gól, de csalódottsággal

Szűcs Tamás, a DVSC fiatal játékosa, megszerezte első NB I-es gólját az MTK ellen, azonban rendkívül csalódottan értékelte a mérkőzést, mivel a gólja előtt hibázott. A fiatal tehetséget időközben az U21-es válogatottba is meghívták, de jelenleg csak a Puskás Akadémia elleni találkozóra koncentrál.

„Örülök, hogy számítanak rám a korosztályos válogatottban, de most csak a következő mérkőzésre összpontosítok. Bár nagyon szomorú voltam az MTK elleni vereség után, sikerült túllendülnöm rajta, és a héten ugyanúgy dolgoztam, mint eddig” – mondta Szűcs.

A fiatal játékos a DVSC-ben töltött idejéről is pozitívan nyilatkozott:

Nagyon jól érzem magam a Lokiban, ami a társaknak és a stábnak köszönhető. Jó a csapat kerete, az edzéseken is érezhető, hogy fejlődök a többiek által. Bár a Puskás Akadémia kikapott legutóbb a Fraditól, nagyon erősek. Próbáljuk megfogni őket, és kihozni a maximumot. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, de győzni megyünk oda”

– zárta mondanivalóját Szűcs Tamás.

A DVSC-nek muszáj lesz elkezdenie eredményesen szerepelnie, mert csak két pont választja el a kieső zónától.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC