nb1.hu

Rossi elmondta, miért nem kerettag Gulácsi, emellett Szalai esetleges visszatérése is téma volt

Sallai Rolandról megnyugtató hírt közölt a kapitány.

A magyar válogatott októberben két meccset játszik a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi legénysége előbb Hollandiát fogadja, majd Bosznia-Hercegovinában vizitál. A szövetségi kapitány kedden megnevezte azokat a játékosokat, akikre számít a következő két összecsapáson.

Nemzetek Ligája: Marco Rossi kihirdette a magyar válogatott keretét

A kerethirdetés után Marco Rossi az újságírók kérdéseire válaszolt. Először Gulácsi Péter kimaradása került szóba:

„Gulával beszélgettem, azt kérte tőlünk, hogy tekintsünk el attól, hogy az idei év utolsó négy meccsére meghívjuk. Túl van egy nehéz sérülésen, rengeteg meccset kell lejátszania, és mi is azt szeretnénk, hogy elkerüljön egy újabb sérülést. Biztosított arról, hogy amennyiben vészhelyzet alakul ki, akkor azonnal a rendelkezésünkre fog állni” – árulta el Rossi.

A szakmai stábban változás történhet, mivel Laczkó Zsolt helyét minden bizonnyal Szalai Ádám veszi át.

„Laczkó Zsoltnak a Honvéd irányítása nagy lehetőség. Azt kívánjuk, hogy sikeres legyen a kispesti időszaka. Órákon belül eldől, hogy ki fogja helyettesíteni. Valószínűleg ti is olvastátok a híreket, Szalai Ádámmal valóban beszélgettünk, de sok részletet még tisztázni kell. Nagy esély van arra, hogy ő lesz Laczkó Zsolt utódja, de még nem dőlt el a kérdés” – hangsúlyozta a szakember.

Korábban olyan információk is napvilágot láttak, hogy Sallai Roland megsérült, ennek ellenére a Galatasaray játékosának meghívót küldött Rossi.

„Rolival beszéltem, elmondta, nincs semmilyen aggodalomra okot adó problémája, izomfáradása van” – fogalmazott Rossi.

Idén még négy mérkőzése van a válogatottnak, a célokkal kapcsolatban ezt mondta Rossi:

„Az elmúlt hat évben okot adtunk a szurkolóknak arra, hogy egyik cél sem elérhetetlen nekünk. Hollandia és Németország is valódi topcsapat. Ellenük csak akkor érhetünk el jó eredményt, ha megközelítjük a száz százalékot, míg ők nem tudják a maximumot nyújtani, továbbá abban is bíznunk kell, hogy a szerencse is mellénk áll. A bosnyákok ellen fontos lesz, hogy ne kapjunk ki. Kolasinac visszatér a bosnyák védelembe, így nehéz lesz a győzelem. Németország és Hollandia ellen nem nekünk áll a zászló. A németek elleni 5-0-s vereség még mindig nagy súlyként nyomja a vállunkat” – vallotta be a szövetségi kapitány.

Marco Rossitól azt is megkérdezték, hogy mennyire tartja elképzelhetőnek azt, hogy öt év múlva még mindig a magyar válogatott szövetségi kapitánya lesz.

„Előzetesen csak kívánhattam, hogy ennyi időt töltök el a kispadján, de evés közben jön meg az étvágy. Az ember mindig magasabbra törekszik, de ez nem csak rajtam, hanem az eredményeken is múlik. Szép eredmények kellenének ahhoz, hogy ennyi időt eltöltsek még” – zárta mondandóját Rossi.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC