nb1.hu

Újabb veresége után kritikus helyzetbe került a Honvéd

A Csákvár előtt továbbra is kalapot kell emelni!

A Csákvár évek óta stabil, masszív csapata az NB II-nek, míg a Honvéd a George F. Hemingway tulajdonos távozása óta egyre mélyebbre kerül. Az egykori sikeres Hemingway-korszak után immár a második tulajdonosi kör próbálja irányítani az egyetemes labdarúgás egyik legfontosabb klubját, de a piros-feketék jelenleg az NB II-ben a bennmaradásért küzdenek.

Csákvárra ezúttal is özönlöttek a Kispest fanatikusai, ahogy bárhol, bármikor, amikor a Honvéd játszik. A kispesti ultrák vasárnap is olyan lelkesedéssel szurkoltak, amely az élvonalban is kiemelkedő lenne.

Különösen kíváncsiak voltak arra, hogy mi és hogyan történik majd Csákváron, mert az NB1.hu információi szerint (amit több fanatikus is megerősített portálunknak), Fórizs Sándor sportigazgató azt mondta nekik, hogy a válogatott meccsek utáni szünetet követően már azt a Honvédot láthatják, amely valóban az új tulajdonosi körhöz köthető.

A mérkőzést a szervezetten, lelkesen és alázatosan játszó Csákvár 3-1-re nyerte meg. A vendégektől a 20. percben kiállították Pekár Istvánt, aki csak szabálytalanul tudta megállítani Haragos Viktort, így a Honvéd a mérkőzés jelentős részében emberhátrányban játszott.

A két edző így értékelte a mérkőzést:

Tóth Balázs

„Mindvégig nagyon koncentrált volt a csapat. Az első félidőben kimondottan jól, látványosan játszottunk, és már ekkor eldöntöttük a mérkőzést. Külön öröm, hogy a tizenhét éves Grünfelder Attila személyében győztes mérkőzésen avattunk újoncot.”

Laczkó Zsolt

„A kiállítás miatt nagyon gyorsan eldőlt a mérkőzés. Sokkal figyelmesebben, koncentráltabban kell futballoznunk az első perctől kezdve. Apróbb sérülések miatt több meghatározó játékosunk hiányzik, de velük kiegészülve jobbak leszünk.”

A győzelemnek köszönhetően a Csákvár feljött a negyedik helyre a tabellán, és hátránya jelenleg három pont a listavezető, este a Kazincbarcika otthonában pályára lépő Szentlőrinc mögött. A csákváriak a következő fordulóban Kisvárdán lépnek pályára.

A Honvéd nagy bajban van. Jelenleg a 14. helyen áll, mindössze egy ponttal megelőzve a már kieső helyen lévő Tatabányát. A kispestiek a következő körben az ötödik helyezett BVSC-t fogadják.

NB II 7. FORDULÓ
CSÁKVÁR–HONVÉD 3–1 (2–0)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 600 néző. Vezette: Antal Péter (Márkus Péter, Bertalan Dávid)

CSÁKVÁR: Zelizi – Szalai P., Umathum, Karacs, Varga B. – Major M. (Szakály D., 72.), Farkas A. (Dencinger, 90+1.), Gazdag V. (Dusinszki, 63.) – Haragos (Grünfelder, 90+1.), Nagy Z. (Baracskai, 90+1.), Szabó B. Vezetőedző: Tóth Balázs

HONVÉD: Dúzs – Pekár I., Szabó A., Szabó T. – Pauljevics, Sigér Á. (Csilus T., 80.), Holman (Kulbacsuk, 64.), Keresztes N. (Lőrinczy, 57.), Hangya (Benczenleitner, 57.) – Farkas B. (Simon B., 80.), Medgyes Z. Vezetőedző: Laczkó Zsolt

Gólszerző: Szalai P. (7.), Nagy Z. (39.), Haragos (54.), ill. Farkas B. (65.)

Kiállítva: Pekár I. (20.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC