nb1.hu

Mészárlással ünnepelte születésnapját az FTC El-ellenfele

A francia csapat hazai pályán kezd a nemzetközi porondon.

A Ferencváros az Európa-liga főtábláján többek között a francia Nice együttesével is találkozik. A két gárda majd október 24-én csap össze egymással a Groupama Arénában.

Az aktuális formát figyelve nagyon nehéz dolga lesz a Fradinak bő egy hónap múlva, mivel a Nice péntek este a francia élvonalban 8-0-ra verte a Saint-Étienne gárdáját. A Nice hivatalos oldala a tudósításában hangsúlyozta, hogy a klub ezzel a fölényes diadallal méltó módon ünnepelte 120. születésnapját. Ezzel a mészárlással a játékosok beállították a klubrekordot is, hiszen 1957 szeptemberében a Nice a Sedan elleni mérkőzést ugyanilyen fölényes győzelemmel zárta.

Az időutazás után kanyarodjunk vissza a tegnapi meccshez, amelyen a Fradi leendő vetélytársa a szünetben már 6-0-ra vezetett. A második játékrészben még két gólt ünnepelhettek a szurkolók, ezzel alakult ki a 8-0-s végeredmény. A L’Équipe a cikkében Moukokót emelte ki. A 2-szeres német válogatott csatárt a Dortmund adta kölcsön. A Nice-ben először kezdett a 19 éves Moukoko, aki ezt az alkalmat két találattal tette még emlékezetesebbé.

Az eddigi öt bajnokin hét pontot szerző Nice jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban. A gárda szerdán az Európa-ligában a Real Sociedadot látja majd vendégül.

FRANCIA LIGUE 1
5. FORDULÓ
Nice–Saint-Étienne 8–0
Gólszerzők: Batubinsika 4. – öngól, Ndombele 7., Cho 24., Moukoko 26., 39., Guessand 37., S. Diop 76., Rosario 86. – 11-esből.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC