nb1.hu

Gulácsiék edzője az Atlético elleni, drámai vereség után is bizonyította, hogy mennyire ért a futballhoz

A hazaiak sikeréhez ismét nagyon kellet a 12. játékos.

Vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája alapszakaszát a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig az Atlético Madrid varászlatos (hangulatú) otthonában. A találkozó az utolsó pillanatban dőlt el, amikor Antoine Griezmann, a hazaiak sztárja, utolérte Puskás Ferencet a BEK/BL góllövőlistáján.

EZ TÖRTÉNT

Az Atlético Madrid hazai mérkőzései olyanok, mintha a szurkolás legmagasabb szintű egyetemének számító Argentínában rendeznék meg őket. A csodaszép Wanda Metropolitano stadion mindig tele van, a szurkolás egész meccsen át szívből és szenvedéllyel zajlik, különösen akkor, amikor a Matracosok bajban vannak.

Márpedig Diego Simeone csapata bajban volt, hiszen a lipcseiek már a negyedik percben megszerezték a vezetést a szlovén válogatott Benjamin Sesko góljával, aki egy kipattanó labdát fejelt a szlovén válogatott Jan Oblak kapujába.

Az Atlético Madrid azonban soha nem ijed meg és nem omlik össze, még ha ez nem is jelenti azt, hogy mindig győznek. Játékosaik a közönség hatalmas támogatásával szenvedéllyel, harcosan, és időnként látványosan futballoztak.

Antoine Griezmann a 28. percben egyenlített. Egy jobb oldali beadás után Gulácsi Péter már nem tudott hárítani, bár közel járt a bravúrhoz. A francia karmestert Willi Orbán próbálta követni, de ki kellett váltania, az emberét viszont nem vette át senki… Griezmann ezzel a 36. gólját szerezte a legrangosabb európai kupasorozatban, amivel utolérte Puskás Ferencet.

A mérkőzés már-már döntetlennel zárulhatott volna, de a 90. percben Griezmann bal oldali beadásából az Atlético középhátvédje, José María Giménez fejes gólt szerzett Gulácsinak, aki ezúttal sem tehetett semmit.

REAKCIÓK

A meccs utáni nyilatkozatában Giménez az AS-nek így értékelte a találkozót:

„Egy védelmi hibával kezdtünk. Mindig beszélünk az ellentámadásokról és arról, hogyan tartsuk meg az ellenfelet, és most is így kaptuk a gólt. Hátrányból nehezebb játszani, de nem adtuk fel, és hittünk magunkban. A végén megszereztük a győztes gólt, ami a kemény munka eredménye.”

Jól érzem magam, boldog vagyok! Mindenki hozzájárult a sikerhez, hálás vagyok a csapattársaimnak a bizalomért, a szakmai stábnak és ennek a fantasztikus szurkolótábornak, akik mindig mellettünk állnak.”

„A bírónak jeleztem, hogy van egy lipcsei játékos, akinek nincs sípcsontvédője, de erre sárga lapot kaptam. Megkérdeztem, miért, de néha a játékvezetők tapasztalatlanságuk miatt könnyen idegesek lesznek.”

Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője a mérkőzés után így nyilatkozott:

„Nagyon csalódottak vagyunk, hogy ilyen későn veszítettünk pontot. Fontos lett volna számunkra és jót tett volna a morálnak. Jól kezdtünk, és megérdemeltük a korai gólt, de az ellenfél visszatért a játékba. A hibák részei a játéknak, de meg kell tanulnunk helyesen kezelni őket. Egy kicsit elvesztettük az önbizalmunkat, pedig erre szükség van a jó teljesítményhez. Szenvedéllyel küzdöttünk, és a meccs bizonyos szakaszaiban uraltuk is a játékot.”

Fiatal csapattal álltunk fel, és rengeteg tanulságot viszünk magunkkal. A legfontosabb, hogy fejlődjünk, de továbbra is hinnünk kell magunkban, ami elengedhetetlen a fiatal játékosok számára.”

Az Atlético Madrid a legutóbbi 31 hazai meccséből 26-ot megnyert, és csak háromszor szenvedett vereséget. A Wanda Metropolitano stadionban a nemzetközi porondon legutóbb az AC Milan tudott győzni (1-0-ra) 2021 novemberében.

A mérkőzés legjobbja Antoine Griezmann lett, akiről Marco Rose annyit mondott:

„Öröm nézni a játékát.”

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Marco Rose valóban ért a labdarúgáshoz.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ

ATLÉTICO MADRID–RB LEIPZIG 2–1 

Madrid, Metropolitano Stadion. Vezette: Kruzliak (szlovák)

ATLÉTICO: Oblak – M. Llorente, Le Normand, J. Giménez, Mandava, R. Riquelme (Samu Lino, 63.) – R. de Paul (Gallagher, 63.), Koke, Griezmann (Witsel, 90+2.) – J. Álvarez (Sörloth, 63.), Á. Correa (N. Molina, 66.). Vezetőedző: Diego Simeone
LEIPZIG: Gulácsi – Orbán, Lukeba, Raum – Henrichs (Geertruida, 70.), A. Haidara, Vermeeren (Seiwald, 60.), X. Simons (Elmasz, 83.) – Sesko (Poulsen, 70.), Nusa (Baumgartner, a szünetben) – Openda. Vezetőedző: Marco Rose

Gólszerző: Griezmann (28.), J. Giménez (90.), ill. Sesko (4.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC