nb1.hu

Bajnokok Ligája: milyen poszton játszott Szoboszlai és az argentin világbajnok?

A vezetőedző pontos választ adott.

Arne Slot vezetőedző elégedett volt azzal, amit erős csapat teljesítménynek tartott a Liverpool 3-1-es győzelme során az AC Milan ellen kedden este.A Vörösök sikeresen fordítottak az olaszországi mérkőzésen, amely az edző első európai találkozója volt a klub élén, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk kapitány és Szoboszlai Dominik góljaival.

Christian Pulisic már a harmadik percben betalált a Bajnokok Ligája mérkőzésen a hazaiaktól, ám a vendégek a félidőre már vezetést szereztek középhátvédjeik révén. Szoboszlai a második félidőben bebiztosította a megérdemelt három pontot, amikor Cody Gakpo passzából talált be a San Siróban. A lefújás utáni sajtótájékoztatón a szakvezető részletesen értékelte a mérkőzést.

SZÜLETÉSNAPI AJÁNDÉK

„Igen. Már néhányszor mondtam, hogy általában a születésnapodat a barátaiddal és a családoddal ünnepled. De ez egy igazán jó alternatíva volt, hogy az első Bajnokok Ligája-mérkőzésedet egy különleges klub ellen játszd, amely különleges a Liverpool és a holland emberek számára is, egy ilyen szép helyszínen. Aztán úgy nyerni, hogy 1-0-ra hátrányba kerülsz öt perc után, miközben még mindig a Nottingham Forest elleni eredmény jár a fejünkben – nagyon jó volt látni, ahogy a játékosok átvették a meccs irányítását, végül három gólt szereztünk, és 3-1-re győztünk.”

GAKPO ÉS RYAN GRAVENBERCH

„Éppen most álltam Clarence Seedorf mellett a stúdióban. Ők is Ryanről és Codyról beszéltek, és azt mondtam, hogy ez egy különleges hely a holland játékosok számára, hiszen olyan nagy játékosok játszottak itt korábban. Ilyen teljesítményt nyújtani Liverpool-játékosként, és egy ilyen helyszínen, mindig különleges. Igen, ki lehet emelni őket, de azt hiszem, még néhány másik játékost is kiemelhetnék, akik szintén jól játszottak. Ahogy mindig, nagyon nehéz egyénileg jól játszani, ha a csapat nem játszik jól, és fordítva. Az egész csapat jól játszott, így az egyének is kiemelkedhettek.”

A NEGYEDIK EDZŐ, AKI A SZÜLETÉSNAPJÁN NYERT BL-MÉRKŐZÉST BOBBY ROBSON, ROBERTO MANCINI ÉS ARSENE WENGER UTÁN

Ez elég jó társaság, de remélem, hogy a jövőben még különlegesebb dolgokat érhetek el, és csatlakozhatok ezekhez a legendákhoz nem csak azért, mert nyertem egy mérkőzést a születésnapomon. Remélhetőleg a jövőben sikerül hasonló dolgokat véghez vinni, mint amit az említett menedzserek elértek.”

RÖGZÍTETT HELYZETEK

„Nem az ellenfelet figyelem, mindig a saját csapatomra koncentrálok. Csalódottak voltunk a Nottingham Forest elleni eredmény miatt, és nyolc szögletünkből nem tudtunk betalálni, de nagyon közel jártunk. Úgy éreztük, a sok munka, amit a rögzített helyzetekbe fektettünk, egyszer meg fog térülni.

Szoboszlai Dominik látványos góllal válaszolt a kritikákra – értékelések

Két nagyon jó szögletből és két nagyszerű fejesből szereztünk két gólt, ami fontos volt, mert úgy gondolom, nagyon kényelmesen birtokoltuk a labdát, jól nyomtunk, de végül gólokat is kellett szerezni. Ma többször is eltaláltuk a kapufát akcióból, így szükség volt a rögzített helyzetekre, és jó volt látni, hogy mindez meghozta a gyümölcsét a játékosok és segítőim munkájának.”

ALEXIS MAC ALLISTER ÉS SZOBOSZLAI DOMINIK POZÍCIÓJA

Kérdeztél valamit arról, hogy Dom és Mac Allister szélsők voltak-e, de talán a fordítás nem volt tökéletes. Mindketten jól játszottak, de nem szélsőként, hanem középpályásként. A csapat kontrollálta a labdát, hosszú ideig megtartotta, jól váltogattuk az oldalakat, ami sok helyzetet eredményezett számunkra. Sajnos az első félidőben nem tudtuk ezeket kihasználni, de a második félidőben szép csapatgólt szereztünk a két rögzített helyzeten kívül.”

NEHÉZ KEZDET

„Furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy három, négy, öt perc játék után már kaptunk egy helyzetet, ami les volt, majd utána gólt is kaptunk, de mégis azt mondom, hogy nem kezdtünk rosszul. Úgy gondolom, már a mérkőzés kezdetétől mi irányítottuk a játékot. Az első öt percben két rossz döntés után elvesztettük a labdát, ami lehetőséget adott nekik a kontratámadásra.

Ezután még jobban domináltuk a labdabirtoklást, és ez nem adott lehetőséget nekik további kontratámadásokra. Bár furcsán hangzik azt mondani, hogy jól kezdtünk, ha két helyzetet is kaptunk, de már a mérkőzés kezdetétől mi irányítottuk a játékot. Az első öt percet leszámítva, amikor két kontratámadásuk volt, úgy gondolom, domináltuk a labdát, és helyzeteket is kialakítottunk.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC