nb1.hu

Bajnokok Ligája: Szoboszlai Dominik góllal tért vissza

Sallai nélkül is nyert a Galata, remekeltek a DAC magyarjai.

BAJNOKOK LIGÁJA

A Liverpool az AC Milan otthonában vizitált kedd este. A Poolban kezdett Szoboszlai Dominik, akinek ez volt az 50. mérkőzése a Mersey-parti gárdában. Az olasz együttes startolt jobban, mivel Pulisic már a harmadik percben betalált. A szünetig fordított a Pool, előbb Konate egalizált, majd van Dijk góljával már 1-2 szerepelt az eredményjelzőn. A második játékrész derekán Szoboszlai Dominik is eredményes volt. A magyar válogatott csapatkapitánya Gakpo passza után vette be a milánói gárda kapuját. Több gól már nem esett, a Pool 3-1-re nyert, Szoboszlai pedig végig a pályán volt. Szoboszlai Dominik ezt megelőzően 2023 márciusában szerepelt a legrangosabb európai kupában.

BAJNOKOK LIGÁJA, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
MILAN (olasz)–LIVERPOOL (angol) 1–3 (1–2)
Milánó, San Siro, 59 826 néző. Vezette: Eskas (norvég)
MILAN: Maignan (Torriani, 51.) – Calabria (Emerson, 69.), Pavlovics, Tomori (Gabbia, 84.), T. Hernández – Fofana, Loftus-Cheek (Abraham, 69.) – Pulisic, Reijnders, Rafael Leao – Morata (Okafor, 84.). Vezetőedző: Paulo Fonseca
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold (J. Gomez, 79.), Van Dijk, Konaté, Cimikasz – Gravenberch, Mac Allister (Endo, 90+3.) – Szalah (Chiesa, 90+3.), Szoboszlai, Gakpo (L. Díaz, 68.) – Diogo Jota (Núnez, 68.). Menedzser: Arne Slot
Gólszerző: Pulisic (3.), ill. Konaté (23.), Van Dijk (41.), Szoboszlai (67.)

SZLOVÁKIA

A szlovák élvonalban a Dunaszerdahely a Trencin otthonában nyert 3-0-ra. A meccsen a DAC magyarjai is jó teljesítményt nyújtottak, ugyanis Redzic Demir szerezte az első gólt, míg a harmadik találat előtt Vitális osztotta ki a gólpasszt. Hat mérkőzés után a DAC 10 ponttal rendelkezik, ezzel a tabella harmadik helyén áll.

Niké Liga
Trencsén–Dunaszerdahelyi AC 0–3
DAC: Redzic Damir és Vitális Milán kezdett, mindkét játékost a 77. percben cserélték le, Csinger Márk az 58., Tuboly Máté a 70., Szendrei Ákos pedig a 77. minutumban érkezett a pályára, Bősze Levente ezúttal nem kapott játéklehetőséget.

TÖRÖKORSZÁG

A Galatasaray a 3. fordulóból elhalasztott meccset pótolta kedd este, Sallai Roland új gárdája a Gaziantepet fogadta. A magyar válogatott labdarúgó ezen a mérkőzésen még nem debütálhatott, mivel a találkozó eredeti időpontjában nem volt a Galata játékosa. Sallai nélkül is megszerezte a három pontot a Galatasaray, amely 3-1-re diadalmaskodott.

SÜPER LIG
A 3. FORDULÓBÓL ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Galatasaray–Gaziantep 3–1

További eredmények:

LENGYELORSZÁG
Division 1 (II. osztály)
LKS Lodz–Wisla Kraków 3-1
Wisla: Kiss Tamás nem lépett pályára.

ROMÁNIA
Liga 2 (II. osztály)
CSM Resita–FK Csíkszereda 2–3
Csíkszereda: Kelemen Dávid végig a pályán volt, Babati Benjámin kezdett, majd a szünetben Torvund Alexander váltotta; Hegedűs János szintén kezdő volt, őt a 60. percben lecserélték; Pintér Bence a 66. percben állt be, Nagy János kispados volt, Makrai Gábort nem nevezték be a mérkőzésre.

ÉSZAK-ÍRORSZÁG
Premiership
Glentoran–Loughgall 2-0
Glentoran: Gyollai Dániel végig a pályán volt.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC