nb1.hu

Rossi és Szoboszlai a bűnbakok? – interjú

"No para" - reagált a majd' félmillió követős oldal alapítója.

A 12 éves születésnapját ünneplő Trollfoci Facebook-oldalának alapítóját, Szabó Levente Zsoltot, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Levit kérdeztük mindenről, ami első vagy utolsó.

Első, illetve az utolsó focimeccs, amit élőben láttál?
Az első focimeccs, amit élőben láttam az egy Balánbányai Bányász, talán megye sokadosztályú mérkőzés lehetett, de amelyhez konkrét, mai napig visszatérő emlékek is előjönnek, az egy PMSC-Ferencváros meccs volt Újmecsekalján. A legutóbbi, amit megnéztem élőben, az a Magyarország-Bosznia Hercegovina Nemzetek Ligája-találkozó volt.

Mi az első dolog, ami eszedbe jut a mennyei bajnokságról?

Amatőr profizmus. Elszántság, küzdeni akarás. A hétvége hősei.

Milyen volt az első gólod?
Ha az első gólomra konkrétan nem is emlékszem, de a jó pár közül, amelyet szereztem, az egy PMFC elleni ifi meccsen volt, amikor Pécs-szurkolóként a Komlói Bányászban focizva gólt rúgtam a kedvenc csapatom ellen. Mondjuk sok vizet nem sikerült zavarnom, mert így is kikaptunk 6-2-re.

Ki volt az első focista, akiért rajongtál?
Az első focista, akiért igazán rajongtam, posztereket, képeket, cikkeket gyűjtöttem, minden meccsét néztem, az Marcelo Salas volt az 1998-as világbajnokságot követően.

Mikor nevettél legutoljára és mi volt a poén?
Pont az imént olvasgattam pár kommentet a keddi magyar-bosnyák meccs utánról, és egy habzó szájú hozzászóló arra kérte a magyar államot, hogy osszák szét az emberek között Szoboszlai Liverpoolban megkeresett fizetését.

Mikor voltál először és legutoljára büszke a Trollfocira?
Tizenkét év hosszú idő. Először és most legutoljára is akkor voltam igazán büszke magunkra, amikor ismételten tudtunk segíteni – lehetőségeinkhez mérten – egy családon, egy beteg kisgyermeken.

Melyik volt az első mém, amelyet megosztottál a Trollfocin?
Sajnos az már 2024-ben olyannyira nem publikus, hogy a Facebook biztosan az oldalt is tiltaná, ha pár évvel ezelőtt nem töröltük volna.

Első alkalom, amikor egy híres focista megkeresett a Trollfoci miatt?
2013 tavaszán keresett meg először Hrutka János. Azt hittem, hogy csak valamelyik haverom trollkodik, így először rá is csaptam a telefont.

Mi lenne az első, amit Ádám Martin szakállával csinálnál, ha felajánlaná a vb-kijutás után?
Befejelnék vele ajtó-ablak helyzeteket a meccs hajrájában.

Mi lenne az utolsó érved Marco Rossinak, ha távozni szeretne?
A magyar konyha ezerszer jobb, mint a sok unalmas tészta, Mister…

Melyik volt az utolsó mém, amely a legnagyobb vihart kavarta?
A Szoboszlai Dominikról szóló mémek mindig nagy vihart kavarnak. Most, hogy az NL-csoport utolsó helyén tanyázunk, így természetesen ő a legnagyobb bűnbak, utána Rossi, aztán természetesen a TrollFoci, aki “túlsztárolja” ezeket a “botlábúakat”. De no para!

Akkor is ott voltunk magyar válogatott meccseken, amikor alig 400-an, ezren szurkoltunk egy full üres stadionban, vagy azokban az években, amikor mindig ugyanaz a pár ismerős arc járt a külföldi túrákra.

Ezentúl is így fogunk tenni.

Mikor volt az utolsó alkalom, hogy személyesen találkoztál egy híres focistával?
Balatonfüreden intettem Juhász Rolinak, és visszabiccentett. De ha kisebb nevet kell mondanom, akkor Lothar Matthäusszal is kezet ráztam.

Melyik volt az utolsó Trollfoci-poszt, amelyet igazán élveztél megírni?
Szeretek élcelődni azokkal az emberekkel, akik egy-két meccs után már temetést rendeznek. Így mondhatni, hogy mostanában minden posztot élvezek, amellyel ezeket az arcokat az őrületbe kergethetem.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC