nb1.hu

A bosnyákok reménysége boldogan követné Szoboszlai útját

Amar Dedics szerint Szoboszlai "bizonyos szempontból már elérte a maximumot".

A magyar válogatott küzdelmes mérkőzésen 0-0-s döntetlent ért el Bosznia-Hercegovina ellen a Nemzetek Ligája A-divíziójának második fordulójában. Marco Rossi együttese fel tudott egyenesedni a düsseldorfi pofonból, fölényben játszott, és több helyzetet alakított ki, mint a döntetlennél sokkal többet nem akaró ellenfele, ám be kellett érnie egy ponttal. A találkozó után a vegyes zónában a bosnyákok 22 éves középpályása, Amar Dedics értékelte a meccset a magyar újságírók mikrofonjai előtt.

„Azt kell, hogy mondjam, jó eredményt értünk el. A magyar válogatott egy jó csapat, a saját otthonában különösen kemény ellenfél. Nem nyertünk, de nem is kaptunk ki, így azt gondolom, összességében elégedettek lehetünk” – kezdte Dedics.

A mieink a németek (0-5), míg a bosnyákok a hollandok (2-5) elleni súlyos idegenbeli vereségből érkeztek a találkozóra. A mérkőzést végigjátszó Dedics szerint azonban mindkét csapat jól reagált az előző fordulóban történtekre.

„A holland a világ egyik legjobb válogatottja, a meccs előtt is tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz az otthonukban játszani. Utánuk viszont csak a magyarokra fókuszáltunk. Próbáltunk arra összpontosítani, hogy itt a legjobbunkat tudjuk hozni. Tudtuk, hogy ez sem lesz könnyű, de úgy érzem, rászolgáltunk az egy pontra” – mondta saját csapatáról.

A Salzburg játékosa a magyar újságírók felvetésére elismerte, hogy elsősorban a biztonságra helyezték a hangsúlyt. A kaput mindössze kétszer találták el a mérkőzés során. „Valóban védekező felfogásban játszottunk, hiszen kockázatos lett volna ennél több nyomást helyezni az ellenfélre. A magyarok jól támadtak le. Sok veszélyes beadásuk volt, amire készültünk is, hiszen tudtuk, hogy ebben erősek. Az elsődleges célunk az volt, hogy a saját kapunkat megvédjük a góltól, de ettől még valóban javulnunk kell majd támadásban is” – fogalmazott.

Arról, hogy sikerülhet-e válogatottjának a mieink előtt zárnia a Nemzetek Ligájában, visszafogottan nyilatkozott. Úgy érzi, fontos célt értek el azzal, hogy a Puskás Arénában sikerült elkerülniük a vereséget, ám két mérkőzés után korainak tartotta ennél markánsabb véleményt formálni a jövőbeni esélyekről.

„A Salzburgban minden játékos ezért hajt”

Dedics a Transfermarkt szerint 20 millió eurót ér, amivel a jelenlegi bosnyák keret második, illetve klubja a Red Bull Salzburg harmadik legértékesebb futballistája. Az NB1.hu kérdésére elmondta: boldog lenne, ha hasonló utat járhatna be, mint a korábban szintén az osztrák csapatban nevelkedő Szoboszlai Dominik.

„Bízom benne, hogy sikerül. Bizonyos szempontból már elérte a maximumot, hiszen a legmagasabb szinten játszik. Meglépte a szintet előbb a Salzburgból a Leipzigbe, majd onnan a Liverpoolba. Az én célom is az, hogy egyszer hasonló klubokban futballozhassak. Salzburgban minden játékos ezért hajt, és ez az egyik legmegfelelőbb klub ehhez” – nyilatkozta a magyar válogatott csapatkapitánya kapcsán.

 

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC