nb1.hu

Az Újpest gólvágója edzőjéről és a Ferencváros elleni derbiről is szót ejtett

Matija Ljujic tavaly 19 bajnokin szerzett 10 góljával az Újpest FC legeredményesebb játékosa volt, annak ellenére, hogy többször is sérüléssel bajlódott. A 30 éves szerb támadó középpályás nyár elején szerződést hosszabbított a fővárosi klubbal.

„Nem akartam kimaradni abból, ami most itt következik” – a házi gólkirály marad Újpesten

Matija Ljujic remekül kezdte az 2024/25-ös idényt, mindhárom eddigi mérkőzésén betalált az ellenfelek kapujába. Igaz, csak egyszer lehetett felhőtlen az öröme, két vereséget követően a Fehérvár elleni sima győzelem után. Ljujic a Nemzeti Sportnak adott interjújában az Újpest szezonrajtjáról és saját teljesítményéről is beszélt.

„A két kudarc után mindenképpen meg akartuk mutatni, hogy jó csapat a miénk, ez végre az eredményben is megmutatkozott. Ami engem illet, az előző idényt is jól kezdtem, két bajnokin négy gólig jutottam, de megsérültem, hónapokat hagytam ki, végül tíz góllal zártam. Most is jól sikerült a rajt, három bajnoki után három gól és egy gólpassz áll a nevem mellett, ami nem rossz. Szeretek az ellenfél tizenhatosának környékén helyezkedni, s miután bízik bennem a szakmai stáb, duzzadok az önbizalomtól.”

A szerb labdarúgó a lila-fehérek vezetőedzőjéről is szót ejtett.

A nyáron érkező Bartosz Grzelak remek edző és ember, kitűnő segítők veszik körül. Rendre reálisan értékelik a mérkőzéseket, jó meglátásaik vannak, hiszek benne, hogy velük szép időszak előtt áll a klub.

Ljujic szerint az Újpest hétvégén meglepheti a Fradit.

„Valóban rég örülhettek a szurkolóink sikernek a Ferencváros ellen, ezen változtatnánk a hét végén. Nyilván nehéz feladat vár ránk, a Ferencváros nem véletlenül nyeri meg sorra a bajnoki címeket, de bízom a csapatban, amely megmutatta, képes kiemelkedően futballozni. Erre van szükségünk szombat este is.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC