nb1.hu

Újpest: részletek Csoboth Kevin távozásáról

Nem pénzkérdés volt a klub részéről.

Az NB1.hu vasárnap, már a Paks-Újpest (2-1) mérkőzés előtt jelezte, hogy Csoboth Kevin, a lila-fehérek szélsője Svájcban folytathatja a pályafutását. Az Újpest az imént az alábbi bejelentés tette a játékosról.

BEJELENTÉS

Az Újpest FC játékosa, Csoboth Kevin a svájci élvonalban szereplő St. Gallen csapatában folytatja pályafutását. A lila-fehér mezben összesen 65 mérkőzésen pályára lépő, ezeken 13 gólt lövő és 13 gólpasszt kiosztó szélső úgy érezte, most jött el a pillanat, hogy kipróbálja magát egy külföldi bajnokságban, ezzel is újabb lendületet kapva a további fejlődéséhez, melyet jelzett is az Újpest FC vezetőségének. A játékos és a magyar válogatott érdekében az Újpest FC nem állt az igazolás útjába.

Csoboth Kevin végleg kikerülhetett az Újpest keretéből – NB1.hu-infó

REAKCIÓK

Ratatics Péter elnök

„Kevin távozása nem pénzkérdés volt, hanem egy személyes döntés. Ő úgy érezte, váltania kell ahhoz, hogy még magasabb szinten tudja folytatni a pályafutását, mi pedig a magyar labdarúgás és a magyar válogatott érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk, nem gördítünk akadályt a távozása elé. Kevinért már több mint egy éve is érkezett komoly ajánlat, ám ő a kiemelkedő fizetés és a külföldi karrier helyett akkor úgy döntött, marad és segíti a klubot a bennmaradás kiharcolásában. Ezt és minden mást, amit az Újpestért tett köszönünk neki!

Óriási büszkeség, hogy 60 év és Bene Ferenc után újra újpesti gólszerzőt ünnepelt az egész ország egy Európa-bajnokságon. A búcsú reméljük, hogy nem végleges és látjuk még Csoboth Kevint lila-fehérben. Most azonban nem tehetünk mást, mint hogy sok sikert kívánjunk neki, hogy elérje mindazt a labdarúgásban, amire hivatott!”

Csoboth Kevin

„Szeretném megköszönni az Újpest FC vezetőségének a korrekt hozzáállást az átigazolásom kapcsán. Nehéz szívvel hoztam meg ezt a döntést, hiszen még szinte gyerekként érkeztem, most pedig válogatott játékosként távozom. Mégis nyugodt vagyok, mert kizártnak tartom, hogy olyan helyzetbe kerüljön a klub, mint amilyenben akkor volt, amikor visszautasítottam egy komoly ajánlatot, és inkább maradtam segíteni.

Szeretném megköszönni a szurkolóknak is, hogy mindössze öt perc NB I-es rutin mellett is megadták nekem a bizalmat, és támogattak abban, hogy a bajnokságban, sőt a válogatottban is le tudtam tenni a névjegyem. Örökre a szívemben maradtok, boldogan fogok visszagondolni az itt töltött évekre. A közös utunk most véget ért, de remélem, magamra húzhatom még az Újpest mezét!”

FRISSÍTÉS: 15.01

Így feszít Csoboth Kevin zöld-fehérben

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC