nb1.hu

Bajnokok Ligája: feltette az i-re a pontot a Ferencváros

A magyar gárda kettős győzelemmel lépett tovább.

Formalitásnak ígérkező visszavágó várt a Ferencvárosra kedd este a TNS otthonában. A magyar bajnokcsapat a BL-selejtezős párharc első meccsén 5-0-s győzelmet aratott a Groupama Arénában.

A mai találkozón sokáig úgy tűnt, hogy az első játékrészben nem születik gól. Aztán a 43. percben Maiga kiugratása után Zachariassen volt eredményes. A norvég légiós nagyjából 18 méterről szépen emelte a labdát a hazai kapuba. A 60. minutumban Traorét szabálytalanul állították meg a tizenhatoson belül, a lengyel játékvezető nem habozott, tizenegyest adott a Fradinak. A labda mögé a nyáron szerződtetett Rommens állt, aki higgadtan a kapu közepébe gurított. Érdekesség, hogy a Fradi-drukkerek ezúttal is kitettek magukért, hiszen gyakorlatilag végig csak az ő hangjukat lehetett hallani. A ráadásban egy jobbról érkező beadás után Daniels volt eredményes, amivel beállította az 1-2-es végeredményt. Ezzel a továbbjutással az már biztossá vált, hogy a Fradi idén legalább a Konferencia-ligában szerepelhet a csoportkörben, bár a zöld-fehéreknek ettől valószínűleg nagyobb céljuk van.

Az FTC a kvalifikáció harmadik körében a Midtjylland-Santa Coloma párharc győztesével méri össze az erejét. Valószínűleg az ellenfél a dán Midtjylland lesz, hiszen a múlt héten 3-0-ra diadalmaskodott az andorrai Santa Coloma otthonában. Ebben a párosításban szerda este jön majd a második ütközet.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
The New Saints (walesi)-Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
Oswestry, v.: Damian Sylwestrzak (lengyel)
Továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.
gólszerzők: Daniels (91.), illetve Zachariassen (43.), Rommens (62., 11-esből)
sárga lap: Brobbel (21.), Baker (60.), McManus (68.)
The New Saints: Roberts – Baker (Marshall, 63.), Davies (Pask, 63.), Bodenham – Daniels, Holden (Clark, 80.), D. Williams, Brobbel (Bradley, 63.), Redmond – McManus (J. Williams, 75.), Young
Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis, Cissé (Abena, 72.), Gustavo, Ramírez – Maiga (Abu Fani, 63.), Zachariassen, Rommens – Traoré (Gruber, 72.), Pesic (Kady, 63.), Kehinde (Katona, 85.)

Visszatérő kulcsemberét és fiatal játékosait méltatta az FTC edzője

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC