nb1.hu

Kilencvenen Barca-mezben a Balaton partján

Nyelvtanulással egybekötött edzőtábor gyerekeknek.

Megkezdődött a Barca Academy Hungary Balatonszárszói Táborának második turnusa július 29-én, hétfőn. Erre a hétre 90 gyermek érkezett az ország minden tájáról, valamint külföldről is, adta hírül az fbcacademy.hu.

Az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiájának nyári táboraiban idén több mint 150 résztvevő élhette át a különleges élményt: kipróbálni, milyen érzés Barca-játékosnak lenni! A Balatonszárszón tartott táborban már évek óta ellepik a Barca-mezes gyerekek a „magyar tenger” melletti 2000 fős települést. A résztvevők nemcsak Budapestről és a Balaton partjáról, hanem az ország minden tájáról és a határon túlról is érkeztek. Balogh Barna, az Akadémia vezérigazgatója a megnyitó ünnepségen mondott beszédet az ifjú érdeklődőknek.

„Látom, már mind átöltöztetek és büszkén viselitek a Barca-címert. Csakúgy, mint Lamine Yamal, Cubarsi és Pedri, a jelenlegi sztárok, vagy mint korábban Messi, Xavi és Iniesta. De tudjátok, kik voltak azok, akik a Barca-mezt magyarként viselve váltak legendává? Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán! Ők nemcsak a futballteljesítményükkel vívták ki a szurkolók szeretetét, hanem az emberi értékeikkel is. Lehet, hogy a következő magyar Barca-játékos köztetek van most!”

A tábor érdekessége továbbá, hogy az edzések mellett a nyelvtanulásra is hangsúlyt fektetnek a szervezők, a tréningeket angol nyelven vezénylik le, délután pedig a szabad foglalkozás alatt spanyolra tanítják a gyerekeket.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC