nb1.hu

Hiába Piscitelli bravúrjai, a Puskás Akadémia elrontotta Grzelak debütálását Újpesten

Öt perc alatt három gól született.

Az NB I 2024/25-ös szezonjának első fordulójában a tavalyi bronzérmes Puskás Akadémia az újjáalakuló Újpesthez látogatott. A lila-fehérek igencsak támadó szellemű összeállításban léptek pályára, míg a felcsútiak a gyors ellentámadásokkal szerettek volna operálni.

Az első helyzetre a 17. percig kellett várni, ekkor Tamás lövését védte Pécsi. Hat perccel később Geiger jobb oldali beívelése után Ljujic fejese a kapufáról kifelé pattant. A 30. percben Nagy kapásból lőtt kapu fölé. A második félidő Piscitelli bravúrral indult, Soisalo tüzelt a tizenhatoson belül. Két perccel később Csoboth centerezése után Karamoko lövését hárította Pécsi.

Az 55. percben Nissila szabadrúgása után Plsek fejesét még védte Piscitelli, Colley azonban közelről a hálóba fejelt, 0-1. Három percre rá már jött is az egyenlítés, Ljujic bődületes bombagóljával, 1-1. Újabb két perc elteltével egy felcsúti szöglet után Golla fejelt a kapu irányába, Colley pedig ezúttal lábbal helyezte a hálóba a labdát, 1-2. Egy perccel később Csoboth fejesét védte bravúrral Pécsi. A 68. percben Colley mesterhármasát akadályozta meg a remekül védő Piscitelli. Az egyre növekvő újpesti nyomás Csoboth próbálkozásait és Dénes szabadrúgáskísérletét hozta a hajrában, de az eredmény már nem változott. Grzelak vereséggel mutatkozott be az Újpest kispadján.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
ÚJPEST FC – PUSKÁS AKADÉMIA FC  1-2 (0-0)
Bp, Szusza Ferenc Stadion, 9112 néző, v.: Bogár Gergő
Gólok: Ljujic (58.) ill. Colley (55., 60.)
Sárga lapok: Bese (37.), Geiger (45+1.), Tajti (63.), Maceiras (71.), Colley (89.), Nissila(94.)
ÚFC: Piscitelli – Bese, J. Nunes, Gergényi – Simon K. (Mucsányi, 66.), Ljujic (Radosevic, 88.), Geiger (Dékei, 61.), Tamás (Dénes, 66.) – Csoboth, Tajti (Keita, 87.) – Karamoko. Vezetőedző: Bartosz Grzelak
PAFC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Szolnoki, Nagy Zs. (Markgráf, 91.), Nissila, Plsek, Soisalo (Komáromi, 83.) – Colley (Puljic, 93.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Nem bírt egymással a DVTK és a Paks, elszabadult indulatok a Kecskemét-Vidi meccsen

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC