nb1.hu

Nyíregyháza-ETO: parázs csata, pazar gólok az újoncok összecsapásán

A hazaiak örülhettek a végén.

Már a nyitófordulóban megmérkőzött egymással a két újonnan feljutó együttes, a Nyíregyháza Spartacus FC Mezőkövesden látta vendégül az ETO FC Győrt.

Jól kezdett az NB II ezüstérmese, fél percnyi játék után Bumba kínálta meg Fejért, a hazaiak kapusa kitornászta a sarokba tartó labdát. Utána lendületes játékot láthattak a nézők, a 24. percben Kovácsréti kapura tartó lövése pattant meg Boldor kezén, a VAR segítségével pedig a játékvezető büntetőt ítélet a hazaiaknak. A tizenegyest a 23 éves támadó higgadtan értékesítette, 1-0. A 42. percben egy győri védelmi hiba után Kovácsréti lőtt mellé, majd pár percre rá Lukic próbálkozott kapásból.

A második játékrész elején ismét Bumba vett célba a kaput, néhány centit tévedett. Az 55. percben egy eladott labda után büntetett a Szpari: Gresó ugratta ki Bekét, aki remekül fejezte be az akciót, 2-0. Hét perccel később Gyurákovics védte bravúrral Beke lövését. A 66. percben Lukic szépíthetett volna, de Alaxai mentett a gólvonal előtt, majd a szöglet után Csontos bombáját ütötte ki Fejér. A 78. percben a néhány napja igazolt Krivokapic két csel után egy sistergős rakétával szépített az ETO, 2-1. Utána hatalmas erőket mozgósított az egyenlítőgól megszerzéséért a győri csapat, ami nem jött össze, a Szpari nyerte a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC – ETO FC GYŐR  2-1 (1-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, v.: Erdős József
Gólok: Kovácsréti (29., 11-esből), Beke (55.) ill. Krivokapic (78.)
Sárga lapok: Gavric (59.), Bitri (70.), Csontos (84.), Jokic (85.), Kovácsréti (95.), Krivokapic (95.)
NySFC: Fejér – Farkas B. (Navrátil, 59.), Alaxai, Temesvári (Jokic, 82.), Nagy B. – Nagy D., Rjaskó, Kesztyűs (Tamás, 82.) – Kovácsréti, Gresó (Pinte, 59.) – Beke (Babic, 75.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
ETO: Gyurákovics – Vera, Szépe (Bitri, a szünetben), Boldor, Csontos – Tóth R. (Krivokapic, 61.), Anton (Ntsama, 89.) – Bumba, Kröhn (Gavric, a szünetben), Skvarka – Lukic (Farkas B., 68.). Vezetőedző: Borbély Balázs

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC