nb1.hu

ZTE: Újabb két távozó? Próbajátékon járt egy ismert név

Kapust cserél fiókcsapatával az egerszegi klub?

A Zalaegerszegi TE hétfőn megkezdi a felkészülést az új szezonra, Márton Gábor együttesében már lesznek hiányzók és újonnan érkezők is.

A nyári szünetben először két, Budafokról érkező játékos leigazolását jelentették be, írja a zaol.hu. A Puskás Akadémiánál nevelkedett Gundel-Takács Bence mellett a Ferencváros középpályása Csonka András is 2+1 évre szóló szerződést kapott a ZTE-től. A télen érkezett Kiss Bence szerződését véglegesítették, és a 22 éves Várkonyi Bence kölcsönszerződése is véglegessé vált. A védelem tengelyében a görög Stefanos Evangelou is maradt, hiszen megállapodott vele a zalaegerszegi klub. Távozott a két kapus, Gyurján Márton és Dombó Dávid, valamint Kovács Barnabás, aki Kecskemétre igazolt.

A zte 1920 értesülései szerint Németh Ervin biztosan visszatér a ZTE-be. A saját nevelésű kapus nagyszerű teljesítményt nyújtott Lendván, akinek Gundel-Takács Bencével kell megküzdenie a csapatba kerülésért. A ZTE FC testvércsapata, a Bozsik József vezette NK Nafta 1903 feljutott a szlovén élvonalba. Várható volt és jövőben is lehet számolni vele, hogy a két csapat között lesz játékosmozgás. Ami már biztos, hogy Zoran Lesjak mellett Senkó Zsombor is Lendván készül, és Szalay Szabolcs is a szlovén csapathoz kerülhet, aki az elmúlt fél évet a Vasasnál töltötte kölcsönben. A Nafta egyébként a két játékos részvételével lejátszotta első felkészülési meccsét, hiszen szombaton a magyar bajnok FTC volt az ellenfél (a Fradi 1-0-ra nyert Gojak góljával).

A lendvai csapatban próbajátékon szerepelt a ZTE korábbi kupagyőztes csapatkapitányának, Kálnoki-Kis Dávid öccse, a 22 éves Kálnoki-Kis Zsombor, aki az Egyesült Államokból térhet vissza Európába – talán Zalaegerszegre? Sallói István sportigazgató elmondása szerint folyamatosan dolgoznak a keret kialakításán. Az előző idény kulcsjátékosai közül nagy valószínűséggel sem Yohan Croizet, sem Antonio Mance nem marad Zalaegerszegen.

Távozni akar a ZTE gólvágója, az NB I rutinos támadója érkezhet a helyére

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC