nb1.hu

Eb 2024: Feltámadó ukránok, sziporkázó osztrákok, iksz a holland-francián

Ukrajna hátrányból verte Szlovákiát, Ausztria simán verte Lengyelországot, Hollandia csak lesgólig jutott Franciaország ellen.

Az E-csoport második fordulójában az első kör legnagyobb meglepetését okozó Szlovákia játszott a románok ellen komoly vereséget szenvedő Ukrajnával. A szlovákok dominálták az első félidőt, Schranz találatával 1-0-s előnnyel vonulhattak félidőre. A fordulás után Saparenko egyenlített, majd a 80. percben az ő átadásából szerezte meg a győztes gólt Jaremcsuk. Ukrajna 2-1-es győzelmével megtartotta reményét a továbbjutásra, míg a szlovákoknak mindenképpen pont kell Románia ellen az utolsó meccsen.

A D-csoportban két 0 ponttal álló együttes csapott össze a Lengyelország-Ausztria találkozón. Az osztrákok már a 9. percben előnyben voltak Trauner révén, ám a 30. percben Piateknek köszönhetően egalizáltak a lengyelek. A második játékrészben ráléptek a gázra nyugati szomszédaink, előbb Baumgartner, majd Arnautovic – utóbbi büntetőből – volt eredményes, így 3-1-re győzött Ausztria és a kiejtette Lengyelországot.

A pénteki nap rangadóját este játszották, melyen Hollandia és Franciaország csapott össze. A franciáknál ott lehetett a kispadon az a Kylian Mbappé, aki orrtörést szenvedett az osztrákok elleni mérkőzésen. Az első félidő csak helyzeteket hozott, gólt nem. A második félidőben a franciák voltak aktívabbak, mégis Xavi Simonsnak köszönhetően a 69. percben Hollandia jutott vezetéshez, ám a gólt les miatt érvénytelenítették. A hátralévő időben nem esett szabályos gól, így 0-0-val végeztek a felek. Mind a franciák, mind a hollandok 4-4 ponttal állnak a D-csoport élén.

Európa-bajnokság, 2. forduló
Szlovákia-Ukrajna 1-2
Lengyelország-Ausztria 1-3
Hollandia-Franciaország 0-0

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC