nb1.hu

Varga-dupla, Szoboszlai-sérülés, magabiztos magyar győzelem

Bő tíz perc alatt eldöntöttük a mérkőzést.

MAGYARORSZÁG–IZRAEL  3–0 (3–0)

A magyar válogatott kedden 2-1-re kikapott Írországtól felkészülési mérkőzésen, és 2022 szeptembere óta először szenvedett vereséget. Szombaton a debreceni Nagyerdei Stadionban Izrael nemzeti csapatát látta vendégül Marco Rossi együttese.

A 6. percben Szoboszlai jobb oldali beadása után Varga akrobatikus mozdulattal lőtt, a labda a felső lécről kifelé pattant. Öt perccel később Bolla ívelt Varga fejére, aki Sallai elé bólintotta a labdát, aki közelről nem hibázott, 1-0. A 19. percben Bolla kényszerítőzött Szoboszlaival, majd a Rapid Wienhez igazolt szélső kihagyhatatlan helyzetbe hozta Vargát, 2-0. Két percre rá ismét jobb oldalról érkezik egy tökéletes beadás, Varga fejjel is betalált, 3-0. Sallai adta a gólpasszt. A 41. percben Stylest sérülés miatt le kellett cserélni.

(Fotó: Réti Zsolt)

A második játékrész elején Szoboszlai a combját fájlalta picit, a biztonság kedvéért a csapatkapitányunk azonnal cserét kért. Ezután az izraeliek vették át a játék irányítását, de komoly gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Ádám és Kleinheisler távoli lövésén kívül a magyar válogatott sem veszélyeztetett, egészen a 77. percig. Ekkor Gazdag csapott le egy rossz hazagurításra, de túl nagy gólt akart lőni. A 84. percben Fiola ívelt Nagyhoz, aki egyből kapura emelt, de a labda a kapufáról ismét kifelé pattant.

2024-ben Törökország és Koszovó után ismét győzelmet ünnepelhetett hazai pályán a magyar válogatott.

MAGYARORSZÁG–IZRAEL  3–0 (3–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, v.: Pereira (portugál)
Gólszerzők: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)
HUN: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler 41,), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám, 57.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi
ISR: Glazer – Arad (Nachmias, 30.), Dasa, Gropper, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo – Kinda (Peretz, a szünetben), Levi, Shamir (Gordana, 30.) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.) Szövetségi kapitány: Ran Ben Shimon

Szoboszlai Dominik elárulta, miért kért cserét – Varga Barnabás a góljait értékelte

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC