nb1.hu

Nagy blama: Románia nem bírt Liechtensteinnel, Anglia megint otthon kapott ki

Az Európa-bajnokság előtti utolsó főpróbán a román válogatott Bukarestben látta vendégül a világranglista 202. helyén álló Liechtenstein nemzeti csapatát.

A szinte végig egykapuzó Románia képtelen volt begyötörni az ellenfél kapujába a labdát, így gól nélküli döntetlennel hangolt a jövő pénteken induló Eb-re. A román válogatott az E csoportban az ukránokkal, a belgákkal és a szlovákokkal mérkőzik meg a továbbjutásért.

„Néha a labda egyszerűen nem akar bemenni a kapuba.” – írták a román szövetség Facebook-oldalán.

Románia-Liechtenstein  0-0

A nap másik meglepetéseredményét az angolok szolgáltatták. Gareth Southgate együttese Izland válogatottját fogadta a Wembley-ben péntek este. A meccs alatt remekül védekező izlandiak egy remek támadásépítés végén a 12. percben lőtt bombagóllal 1-0-ra legyőzték Angliát.

Az elmúlt két évben ez volt a harmadik veresége az angol válogatottnak hazai környezetben, a Magyarországtól elszenvedett 4-0-s Nemzetek Ligája-vereség, és a márciusi Brazília elleni barátságos mérkőzés után. A szigetországiak az Európa-bajnokságon majd Szerbia, Dánia és Szlovénia ellen lépnek pályára a C csoportban.

Anglia-Izland  0-1 (0-1)
Gólszerző: Thórsteinsson (12.)

A németek egy átlövéssel nyertek, a skótok elszórakozták az előnyüket

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC