nb1.hu

Vasas: Gera marad, a szurkolók egyik nagy kedvence viszont távozik

Íme, az angyalföldi átigazolási tervek.

A Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában a Vasas 4-0-ra győzte le a Soroksárt az Illovszky Rudolf Stadionban. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón téma volt az angyalföldiek vezetőedzőjének, Gera Zoltánnak a jövője.

HÁTTÉR

A bajnokság rajtja előtt és a tavaszi szezon kezdete előtt is kijelentették a Vasasnál, hogy a cél az NB I-be való visszajutás. A tervet azonban nem sikerült megvalósítani, a piros-kékek a harmadik helyen zártak, így nem jutottak fel az élvonalba. Gera Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta, hogy élő szerződése van a Vasassal, és szeretné folytatni a munkáját, ugyanakkor hozzátette, hogy ez a tulajdonosok döntésén múlik.

Úgy tűnik, a tulajdonosok döntöttek, mert a piros-kékek honlapján megjelent egy terjedelmes interjú Gerával. Ebben nem esett szó az ő személyes sorsáról, csak a csapat jövőjéről. A Vasas felületein korábban sem volt téma Gera személyes helyzete, ezért feltételezhető, hogy az edzőváltás hivatalosan nem került napirendre.

Erre utal, hogy a terjedelmes interjúban két fontos kérdéskör is a jövővel foglalkozik.

A TERVEK

Bár az átigazolási időszak egy kicsit még odébb van, mekkora mozgás várható a játékoskeretben és milyen posztokon tervez erősíteni a szakmai stáb és a vezetőség?
Minden csapatrészben szeretnénk erősíteni. A prioritás viszont az, hogy gyorsítsunk a csapatjátékon, így a piac adta lehetőségekhez mérten az ehhez passzoló futballistákat szeretnénk megtalálni. A hátvédsorba is tervezünk igazolni, de szükségünk lenne egy olyan típusú támadóra is, aki a gyorsasága mellett fizikálisan is felveszi a harcot az ellenfelek védőivel, ha kell „birkózik” velük – tavasszal sajnos nem volt ilyen típusú ember a keretünkben.

Nyilván lesznek távozók is, de ez egy átigazolási időszakban természetes, viszont kulcsfontosságú az is, hogy a meglévő értékeinket megtartsuk. Aki pedig a Vasasba igazol, annak nemcsak szakmailag, hanem emberileg és hozzáállásban is meg kell ugrania az elvárásokat, éhesnek kell lennie a sikerre és érezni akarjuk rajta a fejlődés iránti elszántságot. A közelmúlt érkezői különösen megfeleltek ezeknek a kritériumoknak, bízom benne, hogy ez nyáron sem lesz másként.

A TÁVOZÓ KEDVENC

Körvonalazódik már a nyári felkészülés menetrendje?
Igen, június 17-én kezdjük a munkát, de az előtte lévő héten már kapnak különböző feladatokat és futóprogramot a játékosok, amelyeket el kell végezniük. A mai, modern labdarúgás átalakult, nincsenek olyan hosszú felkészülések, mint akár az én időmben, vagy még korábban, ehhez pedig alkalmazkodnunk kell. A fizikális felkészítés kulcsfontosságú egy csapat életében, a mi játékunkban, az általam elképzelt stílusban pedig hatványozottan, intenzíven akarunk játszani. Számomra roppant fontos a játék dinamikája, az új idényben pedig ezen a szinten is szeretnénk emelni.

Ezeknek a céloknak a megvalósításához viszont úgy határoztam, hogy új erőnléti edzővel vágunk neki. A döntés kizárólag szakmai, Ferenczi István sokat tett a klubért, amit ezúton is köszönünk. Havrán József csatlakozik majd a stábunkhoz, akit felkészült, lelkes és jó szakembernek tartok, mindezt a második csapatnál már bizonyította, bízom benne, hogy vele még sikeresebbek leszünk majd.”

MTI/Koszticsák Szilárd

Ferenczi István játékosként háromszor fordult meg a Vasasban, erőnléti edzőként is sokat tett a piros-kékekért. Az angyalföldi hívek egyik legnagyobb kedvence.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC