nb1.hu

„Szalai nem fog kezdeni” – Marco Rossi a hiányzókról és Szmodicsról is beszélt

Az Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében Írországgal találkozik a magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn nappal még Telkiben edzett a csapat, majd késő délután Dublinba utazott. A keddi mérkőzés előtt Marco Rossi szövetségi kapitány az esélyekről beszélt a hétfő esti sajtótájékoztatón.

„Az írek ellen nehéz nyerni, ez látszott márciusban a belgák és a svájciak elleni találkozókon. Fizikálisan erős csapat, amely nagy intenzitással futballozik, hiszen többnyire Premier League-ben és Championshipben szereplő játékosok alkotják. Elsősorban a skót Eb-ellenfelünkhöz hasonlítható az írek játéka, ezért jó teszt lesz ez számunkra a kontinensviadal előtt.”

Az 59 éves szakember elárulta, hogy Fiola Attila szereplését öt héttel a műtétje után még nem kockáztatja meg, ahogy a kisebb sérüléssel bajlódó Horváth Krisztoferét sem – írja az MTI. A magyar mester hozzátette, a kerethez éppen Dublinban csatlakozó Bolla Bendegúz és Gazdag Dániel játékát is nélkülözi majd. Rossi szót ejtett a klubjában egész szezon során kevés játéklehetőséget kapó magyar védőről is.

„Szalai Attila bár alig játszott a szezonban, nagyon jó kvalitású védő, aki mind a 43 szereplése alkalmával bizonyította, hogy mennyire hasznos a válogatott számára. Bízom benne, ahogy mindenkiben, aki tagja a keretnek. Nem aggódok miatta, azt viszont elárulom, ezúttal nem ő kezd majd, hanem Dárdai Márton, de később Szalai még beszállhat a meccsbe.”

A sajtótájékoztató végén szóba került az ír válogatottba meghívót kapó Sammie Szmodics is.

„Volt egy általános megkeresés, ami a médiába kikerült. Szmodics Írországot választotta, de ez egy logikus lépés a részéről, a szívére hallgatott, ami teljesen érthető. Nem tudok neki felróni semmit, fantasztikus szezonja volt. A legjobbat kívánom neki, leszámítva persze a mostani meccset.”

Az Írország–Magyarország felkészülési mérkőzés kedden 20:45-kor kezdődik.

Szoboszlait és Sallait is méltatta az írek szövetségi kapitánya

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC