nb1.hu

Hatalmas taktikai csata, döntetlent játszott Romániával a magyar válogatott

Mindkét együttes továbbjutott a csoportból.

Lengyelország után Törökország ellen is nyert a magyar minifutball-válogatott a szarajevói Európa-bajnokságon.

Kettőből kettő: Törökország sem tudta megállítani a magyar válogatottat

Hétfő este a szintén két győzelemmel álló vb-címvédő Románia ellen léptek pályára Trencsényi János fiai. A tét a csoportelsőség volt.

A lelátón a két szurkolótábor, a pályán a két csapat vívott óriási harcot az első perctől kezdve, előbbi természetesen csak a hangerőt illetően. A találkozó elején egyik válogatott sem mert igazán kockáztatni, inkább a védekezésen volt a hangsúly. Bő tíz perc játék után több veszélyes magyar lövés is veszélyeztette a román kaput, de egyikből sem lett gól. A románok ekkor nem igazán voltak veszélyesek, Bohonyinak nem is kellett védenie, a támadások felépítésében viszont fontos szerepe volt a magyar kapusnak. A 19. percben Kiss ziccere maradt ki, a románok kapusa hatalmasat védett.

A második félidő a románok próbálták lassítani a játékot, inkább csak a saját térfelükön passzolgattak, támadásban továbbra sem mutattak sokat, olykor már a kapusuk próbálkozott távoli lövésekkel. A 30. percben Csoszánszki szabadrúgása kötött ki kis híján a kapuba, de végül Kozóról a kapu mellé pattant. A hajrában a románok gyakran hat-az-ötöztek, így volt bőven lehetőség a kontrákra, de nem esett gól a meccsen. A döntetlennel a jobb gólkülönbségének köszönhetően a románok végeztek a csoport élén, míg a magyar válogatott a második lett.

Magyarország − Románia 0−0
A magyar Eb-keret: Tajti Bence, Bohony Bálint − Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Csoszánszki Dávid, Domokos Bálint, Kozó Viktor, Laczkó Milán, Nádasi Kornél, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kész Tibor, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Seregy Tamás

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC