nb1.hu

Női U18: a kiütés után egygólos vereség a finnek ellen

Női U18-as válogatottunk csütörtökön 7-1-es vereséget szenvedett a finnek elleni felkészülési mérkőzésén Gyirmóton. Hétfőn délelőtt ismét találkozott egymással a két nemzeti csapat.

A következő idényben a 2006-os és a 2007-es korosztály tagjai alkotják a női U19-es válogatott keretét, de a bő keret tagjai már a korosztályváltás előtt lejátszották első nemzetközi mérkőzésüket, az ellenfél ezúttal is a finnek korosztályos válogatottja volt.

Rácz Zsófia szövetségi edző a csütörtöki vereség után hétfőn más felállásban küldte pályára csapatát a finnek elleni visszavágóra, és ezúttal sokkal szervezettebb játékot láthattunk a mieinktől, különösen a védekezés tekintetében.

Hibák azért voltak a játékunkban, az első félidőben két elkerülhető gólt kaptunk: a védelmünk mindkétszer túl lassan reagált, a második félidőben pedig szöglet után talált be a finn válogatott. A mieink ezúttal kétszer is bevették a vendégek kapuját Nagy Nikolett és az újonc Túróczy Anna volt eredményes, mindkét esetben kreatív játék és jó helyzetfelismerés hozott eredményt. A mérkőzés végére sikerült beszorítani a finneket, ám az egyenlítésre elmaradt.

A finnektől még februárban 8-0-ra kaptunk ki a Ciprus Kupán, de a múlt csütörtöki mérkőzéshez képest is ez az eredmény már szebben mutat.

Magyarország-Finnország 2-3 (0-2)
Magyarország: Spilenberg Maja (Kocsi Petra, 72.) – Kern Fanni, Harmat Sára (Acsádi Petra, 72.), Sinka Napsugár (Murár Viktória, 83.), Török Ottília (Gyánó Lili, 60.), Szarvas Sára, Koszo Sydney, Vincze Borbála, Szabó Dóra (Nagy Nikolett, 60.), Csáki Eszter, Hécz Zsuzsanna (Túróczy Anna, 46.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC