nb1.hu

Harc a gólfelelősért: jól tette a Vasas, hogy meghosszabbította Tóth Milán szerződését

A nyár végén Pávkovics Bencével együtt érkezett a Vasashoz Tóth Milán, aki a Merkantil Bank Liga gólkirálya lett 18 góljával, holtversenyben a kozármislenyi Kirchner Györggyel. Nem meglepő, hogy az angyalföldi támadó már felkeltette az NB I-es klubok érdeklődését is.

A Vasas az NB II-ben a harmadik helyen végzett, így nem jutott fel az NB I-be. Tóth Milán azonban élvonalbeli teljesítményt nyújtott, amit a 18 szerzett gólja is bizonyít. A támadót Nagy Miklós sportigazgató úgy szerezte meg, hogy Cipf Dominikot a Tiszakécskének, Szilágyi Szabolcsot pedig a Mezőkövesdnek adta el 50-50 millió forintért. Az értük kapott pénzből érkezett Angyalföldre Tóth és Pávkovics Bence, utóbbi szintén a piros-kékek egyik kulcsjátékosa lett.

Tóthot már télen szerette volna megszerezni egy osztrák csapat. Az eredeti, Vasassal megkötött szerződése szerint azonban az angyalföldi klub csak nyáron lett volna köteles elengedni őt a megállapodásban rögzített összegért cserébe.

Ez nem olyan gálaelőadás volt: a Vasas és Gera Zoltán jövője

Április végén azonban történt egy változás. A Vasas bejelentette, hogy szerződést hosszabbított Tóth Milánnal, méghozzá 2028 nyaráig. Az új szerződésben már nem szerepel az egyoldalúan gyakorolható kivásárlási opció.

Ez azt jelenti, hogy a Vasas bármilyen összeget kérhet a csatárért. A mértékadó Transfermarkt egyébként 450 ezer euróra becsüli az értékét. Ez az értékbecslés május 23-án történt, egy fordulóval az NB II-es bajnokság vége előtt.

Tóth iránt több NB I-es klub is érdeklődik, élükön a Fehérvár FC-vel és az Újpesttel.

Ám a sorsáról már nem maga a támadó dönt egyedül, hanem az első válasz a Vasasé…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC