nb1.hu

Távozni akar a ZTE gólvágója, az NB I rutinos támadója érkezhet a helyére

Sallói István a kapuskérdésről is beszélt.

Az NB I-ből kieső Mezőkövesd gólerős támadója iránt továbbra is nagy az érdeklődés.

Két NB I-es csapat is ajánlatot tehetett már a Mezőkövesd legjobbjának

Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt a nemrégiben véget ért idényről, a távozókról és Stefan Drazsics esetleges érkezéséről.

„Az idény eleje meghatározta az egész évadot. Az Eszék elleni Európa-konferencialiga-párharcig együtt tartottuk a csapatot, majd előre nem tervezett játékosmozgás következett. Az első nyolc forduló ráment a keret átalakítására, ebből nehéz volt kilábalni. Márton Gábor érkezett, és a téli felkészülés idején megtalálta a megfelelő taktikát és összeállítást ahhoz, hogy stabilizálódjon a védekezés és gyorsuljon a támadójáték. A tavasz nagyszerűen alakult, két ponttal maradtunk le a célunkról, az első hatba kerülésről.”

A Zalaegerszeg 57 éves sportigazgatója Dombó Dávid és Gyurján Márton távozásáról is beszélt.

„Dáviddal elégedettek voltunk, szerettük volna megtartani, de sajnos nem tudtunk megállapodni a folytatásról, nem fogadta el a klub ajánlatát. Marci már korábban jelezte távozási szándékát. Feszes költségvetésből működünk, megpróbáljuk kihozni a lehetőségeinkből a maximumot, de egy bizonyos szint fölé nem tudunk menni a fizetéseket tekintve. A célunk, hogy a fiataloknak adjuk meg az esélyt, vagy olyanoknak, akik máshol kevés lehetőséget kaptak és Zalaegerszegen felépítjük, majd értékesítjük őket.”

Sallói szerint nem Senkó Zsombor lesz a ZTE kezdő kapusa.

„Az ő karrierjét próbáljuk tovább építeni, várhatóan testvérklubunknál, a Nafta Lendvánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin hozzánk kerülhet.”

Magyar utánpótlás-válogatott kapussal erősítene a ZTE – sajtóhír

Antonio Mance 15 góljával az NB I 2023/24-es szezonjának második legeredményesebb játékosa lett.

„Egyéves hosszabbítási ajánlatot tettünk Mance elé, szerettük volna, ha marad és jövőre távozik, de ő most akar menni. Ha olyan ajánlat érkezik érte, amely a ZTE-nek és neki is megfelel, nem tudunk mit csinálni, erőszakkal nem lehet egyetlen játékost sem a klubnál tartani, pláne ha jóval magasabb fizetést ajánlanak neki. Megvan az az összeg, amelyért cserébe hajlandók vagyunk megválni tőle. Hozzáteszem, hivatalos ajánlat még nem futott be érte.”

Sallói elárulta, ki érkezhet a horvát gólzsák helyére.

„Nem titok, Drazsics neve is a listánkon szerepel, megvannak a jelöltjeink, elsősorban Magyarországon játszó futballistákat szeretnénk, ha nem jön össze, külföld felé fordulunk. Drazsics illene a csapatunkba, nagyszerű támadó. Sok ajánlata van, meglátjuk, sikerül-e vele megegyeznünk, szívesen látnánk. Fel vagyunk készülve Mance távozására, keressük a pótlását. A nyáron öt játékost tervezünk igazolni, de előbb meglátjuk, mi lesz a távozókkal, hogy alakul Sztefanosz Evangelu, Antonio Mance vagy éppen Yohan Croizet jövője.”

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC