nb1.hu

Végül együtt foszlatta szerte az álmait a Szeged és a Siófok

A szegedi és siófoki szurkolók vasárnap este együtt osztozhattak a csalódásban, miután csapataik 1-1-es döntetlent értek el. A pontvesztés azt jelentette számukra, hogy búcsút inthetnek álmaiknak. A bajnokság vége előtt két fordulóval már biztossá vált, hogy a Szeged-Csanád-Grosics Akadémia nem léphet fel az NB I-be, míg a Siófok az NB III-ba süllyedt.

SZEGED

Szeged valódi labdarúgó- és sportvárosként ismert. A fanatikus szurkolók támogatják a helyi sportolókat és klubokat. A közösség régóta dédelgetett álma, hogy a futballisták visszatérjenek az első osztályba, idén sem válik valóra.

A szezon elején a szegediek célul tűzték ki a lehető legjobb szereplést. Hozzátették, hogy álmaik akkor teljesülnének, ha feljutnának az élvonalba. A Siófok elleni döntetlen után azonban eldőlt, hogy a csapat a következő szezonban is a másodosztályban marad.

Alexandar Sztevanovics vezetőedző, aki kiváló munkát végzett a csapat élén, a következőket nyilatkozta a mérkőzés után. Érdemes megjegyezni, hogy a feljutásért küzdő négy csapat közül (a Nyíregyháza már biztosította helyét, a Vasas és az ETO heves küzdelmet folytat a második helyért) a Szeged rendelkezett a legkorlátozottabb anyagi lehetőségekkel.

HOZZÁÁLLÁSBELI GONDOK

„Ma különösen nehézségeink adódtak a helyzetek kihasználásával, a támadóharmadban nem voltunk kellően összeszedettek. Az első félidőt végig uralva számos helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos nem sikerült gólt szerezni. A szünet után ezt a tendenciát folytattuk.

Voltak olyan játékosok, akik nem megfelelő hozzáállással léptek pályára. Biztosak vagyunk abban, hogy negyedikek leszünk, de ez nem elégít ki minket, hiszen nagyobb célokat tűztünk ki, szerettünk volna feljutni. Számos problémával küzdöttünk, így a liga ezen szakaszában a helyezésünk akár még jó eredménynek is tekinthető. A nap végén azonban mély csalódottságot érzek. Még hat pontot szerezhetünk, ez lesz a cél a hátralévő két mérkőzésen.

SIÓFOK

Negyven évvel azután, hogy a Siófok a Magyar Kupa megnyerésével története legnagyobb sikerét érte el, a csapat kiesett az NB II-ből. A klubvezetők még edzőváltással is próbálták felrázni a csapatot a szezon végére.

Április 22-én a klubvezetők bejelentették, hogy a tavalyi bravúros szerepléssel a csapatot az NB II-ben tartó Dragan Vukmir helyett Jeney Gyula veszi át a vezetőedzői posztot. Jeney az előző évben a harmadik helyre vezette az Ajkát, de az őszi gyenge szereplés miatt távoznia kellett, ami vitát váltott ki a klubvezetőkkel.

ERŐADÁS

Jeney irányításával a siófokiak először a Budafok ellen győztek, majd a Csákvártól vereséget szenvedtek, és most döntetlent értek el. Tehát volt előrelépés, de már túl későn. Jeney így értékelt a szegedi döntetlen után:

„A csapat mindent beleadt a mérkőzésbe, emellett jól is futballozott, és bebizonyítottuk, hogy erős csapat vagyunk. Sajnálom, hogy nem tudtam többet kihozni ebből az együttesből. Ez az egy pont erőt kell, hogy adjon a hátralévő két mérkőzésre.”

FOLYTATÁSBAN

Szegeden megvan minden esély arra, hogy a csapat a következő évben is harcba szálljon a feljutásért. Ennek eléréséhez kulcsfontosságú lesz, hogy a vezetőség ismét jól teljesítsen az átigazolási piacon, még akkor is, ha egyes játékosokat csak kölcsönbe tudnak megszerezni.

Siófokon azonban bonyolultabb a helyzet. A stadion már régóta elavult, és az edzési lehetőségek is korlátozottak. A városvezetéssel sem rendezett a viszony.

Negyven évvel ezelőtt, és más időszakokban is, amikor a siófoki foci virágzott, zsúfolásig megteltek a lelátók, különösen a nyaralási szezonban.

Ez nem is meglepő, hiszen a futball iránti szenvedély a legnagyobb kánikulában sem hagy alább.

JEGYZŐKÖNYV

NB II, 32. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–BFC SIÓFOK 1–1 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1253 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Szabó Dániel, Dobos Dávid)
SZEGED-CSANÁD GA: Molnár-Farkas T. – Könczey (Gera N., 83.), Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. (Palincsár, 63.) – Magyar Zs. (Haris, 63.), Márkvárt D. – Zuigeber (Nagy R., 78.), Bíró B., Papp Á. – Klausz M. (Gajdos, 63.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
SIÓFOK: Hutvágner – Svedjuk, Hegedűs J. (Csató, 27.), Posztobányi (Debreceni Z., 80.), Varga B. – Varjas, Kitl M. (Vékony, 73.) – Szedlár, Gyurkits, László D. – Dénes Cs. Vezetőedző: Jeney Gyula
Gólszerző: Gajdos (64.), ill. László D. (62.)
Kiállítva: Dénes Cs. (60.)

nb2 Tabella M GY D V GK P

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC