nb1.hu

Amire már nagyon vártunk: indul a BL – a mai program!

Európa - Csúcsmeccsek, ismét!

 

Az A, a B, a C és a D csoport két-két mérkőzésével kezdődik meg kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája 2017/2018-as idényének csoportszakasza. Az FC Barcelona és a legutóbb döntős Juventus összecsapása emelkedik ki a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre első, keddi játéknapjának programjából; a két sztárcsapat a Camp Nou Stadionban a papírforma szerint a csoportelsőség szempontjából vív majd fontos meccset. A D jelű négyes rangadója előtt a katalánokban vélhetően komoly bizonyítási vágy munkálkodik, mivel tavasszal a BL negyeddöntőjében összességében simán elveszítették a torinóiak elleni párharcukat.

Az előjelek alapján nehéz bármelyik gárdát is esélyesnek kikiáltani. A nyáron a Juventusnál volt nagyobb mozgás, mégis a Barcelonától volt hangos az átigazolási piac, miután Neymar (222 millió eurós kivásárlási árát kifizetve) elhagyta a klubot, a katalánoknak pedig kitartó érdeklődésük és csábító pénzügyi ajánlataik ellenére sem sikerült a Liverpooltól megszerezniük Philippe Coutinhót. A brazil támadó pótlására végül 105 millióért Ousmane Dembélé érkezett a Dortmundtól.

Neymar távozása után érezhető volt némi zavar a Barcánál, és ez az augusztusi Spanyol Szuperkupa-párharcon is meglátszott, melyet kettős vereséggel bukott el az ősi rivális Real Madriddal szemben. A bajnokságban ugyanakkor sikerült rendezni a sorokat, Lionel Messiék három forduló után százszázalékos teljesítménnyel az élen állnak, ráadásul szombaton a városi rivális Espanyol 5-0-s kiütésével hangoltak a keddi BL-találkozóra.

A Juventustól többek között Leonardo Bonucci és Dani Alves távozott, s érkezett mások mellett Benedikt Hövedes, Federico Bernardeschi, Blaise Matuidi és Douglas Costa. A torinóiak a szezonban eddig a Barcát "másolták", mivel a Szuperkupát elbukták (a Lazióval szemben 3-2-re), a bajnokságban viszont három forduló után hibátlanok, s vezetik a tabellát.

A csoportkörben a korai rangadókon nem ritka a visszafogottabb játék és a békés döntetlen, amivel a Juventusnál most minden bizonnyal ki is egyeznének. Messiék viszont vélhetőleg mindenképpen győzni szeretnének saját drukkereik előtt, hogy lépéselőnybe kerüljenek riválisukkal szemben. a csoport másik meccsén, az Olimpiakosz a Sporting Lisboát fogadja Kassai Viktor játékvezetése mellett.

A keddi nap másik nagy meccsét az olasz fővárosban rendezik, ahol a Serie A ezüstérmese, az AS Roma a spanyol bronzérmes Atlético Madridot fogadja. A római rangadó a barcelonainál lényegesen fontosabbnak tűnik a továbbjutás szempontjából, ugyanis a C csoportban szerepel az angol bajnok Chelsea is, azaz minden pontnak óriási jelentősége lehet a végelszámolásnál.

A mérkőzésre a Roma érkezik pihentebben, miután a hétvégi bajnoki mérkőzését elhalasztották, az Atlético viszont Valenciában szerepelt, ahol 0-0-s döntetlent ért el. Mindkét csapatra igaz, hogy kicsit hullámzóan kezdte az új szezont. A rómaiak kezdésként egygólos győzelmet arattak, majd az Inter elleni rangadót 3-1-re elbukták, míg az Atlético a valenciai döntetlen előtt magabiztosan győzött, egy héttel korábban viszont az újonc Gironával 2-2-t játszott.

A keddi program:

Bajnokok Ligája, csoportkör, első forduló:

A csoport: 
Benfica (portugál)-CSZKA Moszkva (orosz) 20.45
Manchester United (angol)-FC Basel (svájci) 20.45

B csoport: 
Bayern München (német)-RSC Anderlecht (belga) 20.45
Celtic Glasgow (skót) – Paris Saint-Germain (francia) 20.45

C csoport: 
Chelsea (angol)-Qarabag (azeri) 20.45
AS Roma (olasz)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45

D csoport: 
FC Barcelona (spanyol)-Juventus (olasz) 20.45
Olimpiakosz (görög)-Sporting Lisboa (portugál) 20.45

 

Kassai a BL-ben kapott feladatot – NB1.hu

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC