nb1.hu

Brazil pontmentés, Argentína bajban

Argentína – Messiék következő meccse döntő lehet.

Meglepetésre csupán 1-1-es döntetlent ért el az argentin labdarúgó-válogatott a világbajnoki-selejtezők dél-amerikai csoportjának 16. játéknapján szerdára virradóra, így a sorozat zárása előtt két fordulóval továbbra is a pótselejtezőt érő ötödik helyen áll. A már biztosan kijutó Brazília is ikszelt.

 

Nagy esélyt szalasztottak el Lionel Messiék, a magyar idő szerint szerda hajnalban befejeződő meccsükön ugyanis azzal a Venezuelával játszottak 1-1-et, amely immáron 8 megszerzett pontjával is jelentős lemaradással sereghajtó. Miután az 50. percben előnyt szerzett a vendég Venezuela, csupán a gyors egyenlítésre futotta a mások mellett Paulo Dybalát és Mauro Icardit is a soraiban Argentína erejéből, így továbbra is kérdéses, hogy a kétszeres világbajnok nemzet ott lehet-e a jövő évi tornán. Az égszínkékek pillanatnyilag az 5. pozíciót foglalják el, legközelebb az azonos pontszámmal negyedik Perut fogadják, a záró körben pedig a szintén továbbjutásra hajtó Ecuador vendégei lesznek.

 

A tízes élén álló, a kvalifikációban résztvevők közül világelsőként kijutó Brazília Kolumbia vendégeként végzett 1-1-re. A „selecao” először nem nyert, mióta Tite a szövetségi kapitánya. A további eredmények: Bolívia–Chile 1-0, Ecuador–Peru 1-2, Paraguay–Uruguay 1-2.

 

Az állás 16 nap után: 1. Brazília 37 pont, 2. Uruguay 27, 3. Kolumbia 26, 4. Peru 24 (26-25), 5. Argentína 24 (16-15), 6. Chile 23, 7. Paraguay 21, 8. Ecuador 20, 9. Bolívia 13, 10. Venezuela 8. A zónából az első négy helyezett automatikusan kvalifikál a vb-re, az 5. interkontinentális pótselejtezőt vív.  

 

Vb 2018: aláztak a spanyolok, szenvedtek az olaszok – NB1.hu

Vb-selejtezők eredményei

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC