nb1.hu

Büntetőt rontott az Újpest, vereséget hozott az új Mészöly-éra második meccse

Az NB I 21. fordulójának első szombati mérkőzésén a Kecskemét 1-0-ra legyőzte az Újpestet, így nem szakadt meg az a sorozat, ami szerint sosem nyertek az újpestiek a hírös városban.

Még sosem nyert Kecskeméten az Újpest, gólzápor várható a lila-fehér rangadón

A találkozó egyetlen gólja nem sokkal a kezdést követően, a 3. percben született: Banó-Szabó remekül ugratta ki Lukácsot, a télen visszaigazolt támadó pedig köszönte szépen, magabiztosan befejezte a ziccert. A 29. percben Májer duplázhatta volna meg az előnyt, ám csavarása a kapufáról kifelé pattant.

Az első félidő leginkább Pauljevics szabálytalansága miatt szólt az Újpestről (először kiállította őt Karakó játékvezető, a VAR-vizsgálat után aztán visszavonta a pirosat és sárga lapot adott neki), a második félidőben viszont rákapcsolt Mészöly Géza csapata. A 49. percben Zeke kezezése után büntetőhöz jutottak, ám Mörschel lövését lábbal védte Varga Bence, aki ettől kezdve főszereplővé vált: minden egyes kisebb-nagyobb újpesti lehetőséget hárított.

Hiába nyomtak a vendégek, hiába igyekezett cserékkel frissíteni Mészöly, nem sikerült a kapuba találniuk – a Kecskemét a három ponttal a tabella 5. helyére ugrott, az Újpest pedig maradt a 10. pozícióban.

Az NB1.hu egyébként ezt a találkozót választotta a forduló kiemelt mérkőzésének. Újpesti részről Banai Dáviddal beszélgettünk az edzőváltásról és a csapatnál jelenleg uralkodó hangulatról, míg kecskeméti oldalról Tóth Ákos sportigazgató nyilatkozott.

„Egy-két kiszemelttel már zajlanak az egyeztetések” – interjú a Kecskemét sportigazgatójával

NB I, 21. forduló:

Kecskeméti TE-Újpest FC 1-0 (1-0)

Kecskemét, Széktói Stadion, 4368 néző, v.: Karakó

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Katona L. – Májer (Iyinbor, 88.), Vágó, Helmich (Derekas, 64.), Zeke – Szűcs K. – Lukács, Banó-Szabó (Pálinkás, 71.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Anculasz (Doka, a szünetben), Koburi, Fehér – Simon K. (Ambrose, a szünetben), Radosevic (Ljujic, 61.), Keita, Mörschel (Sasere, 61.) – Ganea (Tajti, 72.), Csoboth

sárga lap: Szabó A. (41.), Vágó (65.), Zeke (81.), illetve Mörschel (16.), Pauljevic (37.), Banai (77.), Ljujic (93.)

gólszerző: Lukács (3.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC