nb1.hu

Jürgen Klopp elárulta, mikor játszhat újra Szoboszlai Dominik a Liverpoolban

Két másik játékosról is beszélt.

A Liverpool bejutott az angol Ligakupa döntőjébe, de a sérüléséből lábadozó Szoboszlai Dominik nem volt ott a meccskeretben, ellentétben a várakozásokkal. Az angol élvonal listavezetőjének a következő tétmeccse is kupameccs lesz. Jürgen Klopp csapata az FA-Kupa negyeddöntőjében a másodosztály nyolcadik helyezettje, a Norwich ellen lép pályára hazai környezetben.

A 19 éves magyar védő végig a pályán volt a Király-kupában

A tegnapi győzelem után és a vasárnapi találkozó előtt a Liverpool szokásos sajtótájékoztatóján az újságírók a sérültekről is kérdezték Kloppot.

Andrew Robertson a Fulham ellen tért vissza a cserepadra, miután október óta vállprobléma miatt nem játszhatott. A térdsérüléssel küzdő Trent Alexander-Arnold és a combhajítója miatt kihagyó Szoboszlai Dominik sem ülhetett le szerdán a kispadra, bár az előző napokban erre utaló jelek és híresztelések is voltak. A hármasról Klopp ezt mondta:

„Robbo fizikailag rendben van. Örülök, hogy a keret tagja volt, és teljesen beilleszkedett a szokásos csapatedzésbe. Szoboszlai Dominik is csatlakozhat már a többiekhez. Ez azt jelenti, hogy nyilvánvalóan játékra kész. Trent esetében még nem tudjuk pontosan, hogy mikor térhet vissza. Még nem vett részt csapatedzésen, még csak annak egy részén sem, így ha holnap részt vehet, akkor ott kell döntenünk.”

Klopp ezután szakmailag fontos kijelentést tett:

Szóval majd meglátjuk. Abszolút nagyon hasznos lenne, ha mindannyian bekapcsolódhatnának, de meg kell látnunk, mikor lesznek erre alkalmasak.”

Szoboszlai és társai visszatérésével tehát nem kapkod a Liverpool. A szakmai stáb tagjai közül senki sem erőlteti, hogy a nevezettek minél előbb pályára lépjenek. Csak akkor játszhatnak újra, ha tökéletes egészségi- és fizikai állapotban lesznek.

Ez a magyar válogatott szempontjából sem mellékes…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC