nb1.hu

Dr. Mezey György Szoboszlai Dominik miatt szólt vissza Rio Ferdinandnak

Azt is elmondta, mi a különbség közöttük.

A Manchester Uniteddel egyik legendája, Rio Ferdinand a napokban éles nyilatkozatot tett: szerinte Szoboszlai Dominik nem szolgál rá arra a dicséretáradatra, amit az elmúlt hónapokban kapott. A korábbi magyar szövetségi kapitány Mezey György a Mandinernek nyilatkozva erre reagálva megvédte a Liverpool középpályását.

„Tudom, hogy most mindenki el van ájulva tőle, viszont Szoboszlai Dominik szerintem korántsem nyújtott olyan lenyűgöző teljesítményt, amivel rászolgált volna mindarra a dicséretre, amit kapott. Túlértékelt játékos, nem nyújtott olyan teljesítményt, amely indokolná, hogy a Pool korábbi klasszisához, Steven Gerrardhoz hasonlítsák” – fogalmazott Ferdinand.

Dr. Mezey György, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Mandinernek mondta el a véleményét a nyilatkozatról.

„Tisztelem Rio Ferdinandot, jó focista volt, de úgy vélem, Szoboszlait mi magyarok – akiknél Puskások, Bozsikok futballoztak – tudjuk a legjobban megítélni. Az évtizedek során rengeteg zseniális labdarúgónk volt, akikhez hasonlíthatjuk őt. Az én szemem előtt a magyar világklasszisok vannak, akikkel összevethetjük Dominikot, s nálam az ő szintjükön van. Még fiatal, 23 éves, rengeteg meccs, győzelem és siker vár rá, aki már most végleges ítéletet mond róla, az komolytalan ember. Persze meg kell várni a kifutását, de az eddig látottak alapján a legnagyobbakkal, Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval tudnám összehasonlítani. Engem amúgy felvidít mindig a játéka, a pengés megoldásai most is előttem vannak. Ferdinand egy romboló futballista volt, míg Szoboszlai egy építő, alkotó játékos, akinek öröm nézni minden megmozdulását. Persze a foci azért szép, mert mindenki azt hiszi, igaza van.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC