nb1.hu

A háború döntésre késztette az FTC izraeli légiósát és családját

Mohammed Abu Fani posztriválisáról is nyilatkozott

Véget ért a Ferencváros mezőkövesdi edzőtábora. A felkészülés első szakaszát egy Mezőkövesd elleni győzelemmel zárták a zöld-fehérek.

Csupán hetven percig tartott a Ferencváros első idei meccse

„Sokat futottunk, keményen edzettünk, esténként senkit sem kellett altatni –      mondta Mohammed Abu Fani az nso-nak nyilatkozva.  De mindenki tudja, ez is a munkánk része. Ezért is volt fontos, hogy a télen mentálisan felfrissüljek. A szünetben a tengerpartra is eljutottam, ahol sikerült feltöltődni, azt követően hazautaztam Izraelbe. Több mint fél éve nem jártam odahaza, nagyon hiányzott a családom. Karrierem során először játszom külföldön, ennyi honvágy most még talán belefért.”

Egyebek mellett Abu Fani a családjáról is beszélt, akik idáig a háború sújtotta Izraelben laktak: „Mentálisan nagyon megviselt, hogy a családom veszélyben van. Haifától húszpercnyi autóútra, Kafr Qara városában élnek, nem lehetett tudni, mikor milyen hírek érkeznek. Aggódtam értük. El kell fogadni, mi sem gépek vagyunk, az érzelmeink, a családunk biztonsága sokszor meglátszik a teljesítményünkön.”

Abu Fani így egy családi megbeszélést követően úgy döntött, jobb ha maga mellett tudja szeretteit: „A szüleim, két lánytestvérem és a bátyám is jött. Egy ideig most maradnak, így én is sokkal nyugodtabb vagyok, újra csak a labdarúgásra koncentrálhatok, nem kell azon idegeskednem, mi van a szeretteimmel.”

Az 25 éves izraeli játékos a télen érkezett posztriválisáról, Habib Maigáról is nyilatkozott: „Örülök az érkezésének, és néhány edzés után máris mondhatom, remekül megértjük egymást. Megszerzésével tovább nőtt a konkurenciaharc a középpálya belső részén, és ahogy a tréningeken láttam, hozzám hasonlóan ő is igazi harcos. Mindannyiunk érdeke, hogy tovább erősödjön a keret, hiszen a tavaszra nagy céljaink vannak. A bajnokságban ismét elsők akarunk lenni, az Európa-konferencialigában pedig szeretnénk túljutni az Olympiakoszon.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC